Blago nama - smiješna strana horoskopa

Ususret novoj seriji 'Blago nama', koja će s emitiranjem krenuti 9. studenoga na RTL-u, donosimo vam smiješnu karakterizaciju likova prema horoskopskim znakovima

Blago nama - smiješna strana horoskopa

Glumačkoj ekipi, predvođenoj Enisom Bešlagićem, Žarkom Radićem, Tarom Rosandić, Hristinom Popović i Filipom Križanom, pridružit će se i sjajni gostujući glumci čiji će likovi unijeti dodatne zaplete, ali i razloge za još više smijeha. Tako ćemo u nekim od uloga gledati Zlatana Zuhrić Zuhru, Anamariju Percaić, Đorđa Kukuljicu, Vesnu Tominac Matačić, Joška Ševu, Mirelu Brekalo, Mirana Kurspahića i mnoge druge!


Drago - Ovan

''U moje vrijeme sve je bilo bolje'' – rečenica je koja savršeno opisuje Dragu, tvrdoglavog i štedljivog umirovljenika. Baš kao pravi ovan, Drago je vječno spreman na analiziranje stanja u državi, a posebice na prigovaranje članovima svoje obitelji. Dragu će u novoj seriji 'Blago nama' utjeloviti legendarni Žarko Radić. Drago je radni vijek proveo kao poslovođa u skladištu tvornice žarulja, zbog čega misli da se razumije u struju, ali i ostale poslove u kući. Dane provodi uredno skupljajući kupone iz novina i prateći cijene kako bi za vrijeme akcija kuću mogao napuniti litrama ulja, kilama brašna i tonama mesa.


Image

Ivan - Bik

Samo se tvrdoglavi Bik može nadopunjavati s agresivnim Škorpionom i provoditi njegovu volju. Ivan je Anđin suprug i Borisov otac. Tradicionalni Sinjanin, čvrsto stoji iza želje svoje supruge te provodi njezine zamisli i želje u stvarnost.

Image


Tamara – Blizanac

''Što možeš danas, ostavi za sutra'' – mantra je kojom se vodi brbljava i opuštena Tamara, nezaposlena frizerka. Tamara ima karakteristike pravog Blizanca - jednostavnog je i otvorenog uma, obitelj joj je na prvom mjestu i uvijek pokušava pronaći nešto pozitivno u svemu. Ne opterećuje se previše odrađivanjem kućanskih poslova ni rješavanjem tekućih problema, već se brzo prilagodi situaciji u kojoj se nađe, možda čak i previše. Ne bi ona imala ništa protiv da njezin Jadranko više radi i zarađuje, pa ni da joj je otac Drago malo manje čangrizav, no sve će se to već nekako srediti u hodu. I kao majka je prilično opuštena, ali povremeno mora odglumiti strogoću jer je svjesna da je, uz djetinjastog Jadranka, ona taj ozbiljni roditelj. Iako je često dovede do ludila, no ne treba joj puno da prihvati neku Jadrankovu vrckavu ideju, pogotovo ako misli da će se tako dobro zabaviti i bar na trenutak vratiti u tinejdžerske dane.


Image

Ivano – Rak

Ivano je Borisov i Anin sin. Beba :). 

ImageGlavina – Lav

Glavina je viši savjetnik u svim vladama od prvih demokratskih izbora i pravi maher u snalaženju, što je karakteristično za horoskopski znak Lav. Konzervativan je jer su ga tako učili od malih nogu, ali silno se trudi biti u korak s vremenom pa se prilično spetlja u tim koracima svaki put kad neka njemu važna tema dođe na tapetu. Glavina je ujedno i Borisov šef te najvažnija osoba koju Boris mora impresionirati kako bi ostvario svoj san i stigao do toliko željenog posla u Bruxellesu.


Image

Boris – Djevica

Boris je državni službenik zaposlen u Vladi, porijeklom iz Sinja. U seriji 'Blago nama' njegov je najveći san dobiti prestižan posao u Bruxellesu i učinit će sve da opravda povjerenje svog osebujnog i strogog šefa, pa mu nije teško malo i „potrpit“ ako će mu to kasnije pomoći da napreduje. Kao prava Djevica, organiziran je, poštuje zakone, tolerantan je prema svima i stalno radi na sebi. Birokratski je uštogljen, na trenutke pomalo snob. Vozi električni automobil, posjećuje skupe restorane i razvikana društvena okupljanja, ali kad se nađe u društvu muškaraca ''iz naroda'', ipak ima potrebu ponašati se kao oni, piti pivo koje inače ne voli ili komentirati nogometne utakmice koje inače uopće ne gleda, samo kako bi se uklopio.

Image


Martinova djevojka – Vaga

Martinova djevojka je Vaga. Mislimo da jedino Vaga koja je neodlučna može trpjeti ekscentričnog vodenjaka Martina – tako joj je lakše. Ili?via Giphy

Anđa - Škorpion

Glasna i tradicionalna Sinjanka Anđa je Borisova majka i Ivanova supruga. Kao pravi Škorpion, Anđa, kada nije po njezinom, agresivno nameće svoju volju. Ona i suprug Ivan vjeruju u tradiciju, a najveća želja im je unuk Ivano bude alkar. Otrovno, zar ne?

Jadranko – Strijelac

Kad treba podići atmosferu ili pronaći način kako izbjeći posao, zovite Jadranka. A kad treba riješiti da se neka stvar nabavi besplatno i iz ''provjerenih'' izvora, tad ga zovite! Jadranko je tipični Strijelac - opušteni veseljak, nema određeno zanimanje, stalno ima velike planove koji se nikad ne ostvare, ali to ga ne deprimira. S lakoćom pronalazi prijatelje, svi ga u društvu vole i nema te situacije u kojoj se on osjeća inferiorno. On je sebi baš – super! Jadranko je i ponosni otac, a odgoju sina Lukasa pristupa prilično ležerno. Nema problem s tim da se dijete igra u parku, valja po podu ili da cijeli dan provede pred ekranom. I sa suprugom Tamarom ima odličan odnos, vjeruju si i nadopunjuju se, a oboje se vode onom da će o problemima – sutra.


Image

Ana – Jarac

Da ima istine u onoj „s kim se družiš, takav si“ dokazat će lik Ane u seriji 'Blago nama'. Ona je, naime, postala prilično slična svom suprugu Borisu – pametna je, teži boljem i prilično je ambiciozna. Prije rođenja sina Ivana radila je u banci, što je kao stvoren posao za osobu koja voli da je baš sve ko po špagi. Kao pravi Jarac i u ulozi majke Ana teži savršenstvu - proučava različite knjige, pazi na najsitnije detalje i svaki trenutak provodi s djetetom jer on je centar njezina svijeta. Vjeruje da sa svojim suprugom može postići sve što poželi, između ostalog doseći i elitni društveni status što uključuje odlazak u Bruxelles, gdje bi on trebao raditi kao državni službenik.


Image

Martin – Vodenjak

Susjed Martin je ekscentrični umjetnik s kojim su nevolje zagarantirane! Ima li boljeg opisa za Vodenjaka od ovoga? Simpatičnom Martinu neće trebati dugo da se udomaći na Aninom i Borisovu kauču i počne čitavu obitelj tretirati kao vlastitu, a neće proći ni jedan dan da ne smisli neku ludu i samo njemu jasnu ideju. I premda će se njegovi čudnovati planovi mnogima od njih činiti suludima, ipak će ih nekako na njih uspjeti nagovoriti.

ImageLukas – Riba

Lukas je Tamarin i Jadrankov sin, školarac kojem je najdraže visiti na internetu, igrati videoigrice i gledati crtiće. Prirodno je inteligentan, što je tipično za Ribe, pa mu škola ide, ali zbog „opuštenosti“ koju je naučio od tate, zna povremeno upasti u probleme. Mame se pomalo boji, ali je nerijetko dovodi do točke na kojoj mora podviknuti da bi je poslušao. Djed mu dođe kao prijatelj s kojim se povremeno igra, povremeno mu objašnjava stvari, a povremeno se svađa.

Image