Gloria Vanderbilt: Najljepši citati velike modne ikone

'Uvijek morate imati nevjerojatne, tajne i velike nade za sebe u ljubavi i životu. Što veće, to bolje'

Gloria Vanderbilt: Najljepši citati velike modne ikone

Gloria Laura Morgan Vanderbilt preminula je u ponedjeljak, 17. lipnja 2019. kod kuće u New Yorku sa svojih 95 godina. Umjetnica, modna ikona i bogata nasljednica tijekom svog života izgradila je golemo carstvo vrijedno čak 100 milijuna dolara, a u svojoj 96. godini izgubila je borbu s opakim rakom želuca, bolesti s kojom se borila posljednjih mjeseci.


shimmer fallback

(Foto: www.profimedia.hr)


Gloria Vanderbilt vodila je život punim plućima. Postala je milijunašica još kao dijete, kada je naslijedila 2,5 milijuna dolara vrijedan zakladni fond (vrijedan 37 milijuna dolara u 2019.), koji je koristila za izgradnju svoje istoimene modne marke, a koja je počela iz trapera i razgranala se u mirise, odjeću i još mnogo toga. Zaslužna je za popularnost traperica koje su postale hit nakon što je lansirala liniju plavih modela s logom na zadnjem džepiću, a nakon trapera, proširila je svoju liniju i na ostale modne komade i dodatke.


Kako bismo na neki način odale počast ovoj modnoj ikoni, originalnoj 'IT' djevojci - prikupile smo neke od njezinih najboljih citata.

O ljubavi

"Uvijek sam zaljubljena. Ako to nije muškarac, onda je nešto drugo. Volim ljepotu. Volim nebo koje vidim kroz prozor. Toliko ljepote postoji na ovom svijetu."

O novcu

"Zapamtite da, kada god je novvac u pitanju, on izvlači ono najgore iz ljudi. Novac ima moć razoriti obitelji, razoriti temelje nečijeg života. Budite sigurni da svoje povjerenje ulažete u one čiji su interesi i ciljevi isti kao i vaši."

O ženama i uspjehu

"Uvijek sam vjerovala da uspjeh jedne žene može samo pomoći uspjehu druge žene."

O optimizmu

"Sviđa mi se ideja pokazivanja da možete puno proći kroz puno toga i još uvijek stajati čvrsto na zemljiu, i dalje raditi, i još uvijek biti pozitivni u pogledu života. I da još uvijek možete misliti da vas najbolja stvar čeka iza ugla, što ja doista i mislim. Mislim da će mi se dogoditi nešto divno. Možda sutra. Telefon može zazvoniti i cijeli se vaš život može promijeniti."

O životu

"Smrt je cijena koju plaćamo za rođenje."

O nadi

"Uvijek morate imati nevjerojatne, tajne i velike nade za sebe u ljubavi i životu. Što veće, to bolje."

O podršci

"Nismo došli na ovaj svijet kako bismo gledali jedni kroz druge. Došli smo na ovaj svijet kako bismo vidjeli jedni druge."

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.