Mali vodič za obrve: kada i kako koristiti olovku, puder, pomadu i gel

Još ne znaš kako koristiti koji proizvod za obrve? Nema veze, zato smo ti sastavile ovaj mali vodič...

Mali vodič za obrve: kada i kako koristiti olovku, puder, pomadu i gel

Obrve su u posljednjih nekoliko godina postale gotovo najvažnija stvar na licu. Od kada se Cara Delevigne proslavila sa svojim bogatim, debelim i gustim obrvama, a modne kuće odlučile prigrliti taj trend, beauty brendovi plasirali su mnoštvo razno raznih proizvoda za njegu obrva. Obrve su zaista došle u fokus make up-a, a mi smo jedva stigle pohvatati konce i shvatiti čemu svaki od ovih proizvoda služi. Uglavnom ih koristimo 4: olovku, puder, pomadu i gel.

Olovka

Čemu služi: Za precrtavanje i popunjavanje. Ovo je najprecizniji alat za obrve na tržištu. S njome češ najlakše postići drugačiji oblik obrva. Najčešće se koristi za postizanje oštrijih crta i uglova na zaobljenim obrvama. Ovo je ustvari esencijalni proizvod za obrve koji se koristi uz druge proizvode, stoga bi ga uvijek trebala imati u svojoj kolekciji kozmetike.

Kako se koristi: Olovku nanosi u vrlo nježnim i kratkim potezima. Nikad je nemoj probati staviti u jednom potezu jer ćeš dobiti neravne linije. Budi strpljiva i uzmi si vremena kao bi pravilno nanizala kratke poteze. Kreni od unutarnjeg gornjeg ugla koji počinje točno iznad kraja nosnice, ii nanosi je prema najvišem vrhu luka koji se nalazi na zamišljenoj liniji koja spaja nosnicu i vanjski rub oka. Ako koristiš samo olovku, obavezno nakon nanošenja obrve raščešljaj četkicom kako bi ublažila linije i ujednačila ih. Ako si vrlo vješta, uzmi tanku olovku i pokušaj je nanjeti kao na ovom videu.

Puder

Čemu služi: Za popunjavanje rijetkih ili presvijetlih obrva. Puder stvara sjenu na obrvama zbog čega one izgledaju punije, čvršće i definirano.

Kako se koristi: Najprije trebaš izabrati pravu boju i četkicu. Četkica treba biti mala i čvršća, s kosim vrhom. Uvijek biraj boju koja je samo jednu nijansu tamnija od tvojih prirodnih obrva. Nanosi je u tankim slojevima dok ne postigneš željeni oblik i boju. Puder je najlakši za nanošenje jer možeš kontrolirati količinu koju nanosiš.

Pomada

Čemu služi: Za brzo popunjavanje vrlo rijetkih i svijetlih obrva, i postizanje dramatičnih i istaknutih oblika. Pomoću nje možeš dobiti lijepo gradirane obrve od svijetlijih nijansu pri početku, do tamnijih na kraju obrva.

Kako se koristi: trebat će ti mala četkica s kosim vrhom. Umoči je u pomadu i nanosi kratkim i ''tapkajućim'' potezima. Uvijek kreni od sredine obrva prema vanjskom rubu. Na taj dio nanesi najviše pomade a zatim je lagano nanosi na dio od unutarnjeg ruba prema sredini. Nakon nanošenja pomade izravnaj je grubljom četkicom (poput one za maskaru).


Gel

Čemu služi: Za fiksiranje i definiranje dlaka. Gel se uglavnom koristi samo na jako gustim i dugim obrvama. On drži dlake na mjestu i sprječava raščupane obrve. Ako imaš vrlo guste i definirane obrve, ne treba ti niti jedan drugi proizvod osim gela kojim ćeš ih fiksirati i držati u redu.

Kako se koristi: Vrlo jednostavno. Grubom četkicom (kao ona za maskaru) nanosi gel češljajući obrve. Pokušaj ih češljati prema gore, te nakon toga blago začešljati u smjeru rasta obrva za prirodniji i definiraniji izgled.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.