Lifestyle
Lifestyle

Savjeti kako izraditi kvasac od voća

Savjeti kako izraditi kvasac od voća
Znate li kako izraditi kvasac od voća? U nastavku za vas izdvajamo nekoliko praktičnih savjeta koji će vam pomoći želite li izraditi kvasac od voća

A znate li kako izraditi kvasac od voća ako nemate pravi kvasac pri ruci, ili ga nemate dovoljno? Evo i postupka kako izraditi kvasac od voća. Da biste izradili kvasac od voća potrebni su vam: - jedna jabuka, 750 grama oštrog brašna i 520 mililitara vode.  Prvo korak u tome kako izraditi kvasac od voća (u ovom slučaju jabuka) jabuka je taj da jabuku prepolovite, izvadite njenu jezgru te naribajte u jednu posudu.  Nakon toga uzmite pola kilograma brašna te ih pomiješajte s 350 mililitara vode, dodajte jabuku te sve dobro zatvorite u staklenku.  Nakon tri dana vaša smjesa će narasti i pojavit će se mjehurići.  Pola smjese bacite, a drugu polovicu u zdjeli pomiješajte 250 grama brašna i 170 mililitara vode.  Takvu smjesu dobro zatvorite u staklenku i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi.  Kada primijetite da se stvaraju mjehurići, vaš kvasac spreman je za upotrebu.  Za savršen kruh potrebno vam je 250 grama kvasca, a ostatak smjese se nastavi održavati dodavanjem brašna i vode potrebnih da smjesa bude rijetka. Sada kada znate kako izraditi kvasac od voća možete krenuti i u izradu kolača.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx