A znate li kako izraditi kvasac od voća ako nemate pravi kvasac pri ruci, ili ga nemate dovoljno?
Evo i postupka kako izraditi kvasac od voća.
Da biste izradili kvasac od voća potrebni su vam:
- jedna jabuka, 750 grama oštrog brašna i 520 mililitara vode.
Prvo korak u tome kako izraditi kvasac od voća (u ovom slučaju jabuka) jabuka je taj da jabuku prepolovite, izvadite njenu jezgru te naribajte u jednu posudu.
Nakon toga uzmite pola kilograma brašna te ih pomiješajte s 350 mililitara vode, dodajte jabuku te sve dobro zatvorite u staklenku.
Nakon tri dana vaša smjesa će narasti i pojavit će se mjehurići.
Pola smjese bacite, a drugu polovicu u zdjeli pomiješajte 250 grama brašna i 170 mililitara vode.
Takvu smjesu dobro zatvorite u staklenku i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi.
Kada primijetite da se stvaraju mjehurići, vaš kvasac spreman je za upotrebu.
Za savršen kruh potrebno vam je 250 grama kvasca, a ostatak smjese se nastavi održavati dodavanjem brašna i vode potrebnih da smjesa bude rijetka.
Sada kada znate kako izraditi kvasac od voća možete krenuti i u izradu kolača.
Znate li kako izraditi kvasac od voća? U nastavku za vas izdvajamo nekoliko praktičnih savjeta koji će vam pomoći želite li izraditi kvasac od voća