Gastro
Gastro

Tri recepta za najslasniji početak tjedna

Tri recepta za najslasniji početak tjedna
Ovi recepti su jednostavni i preukusni.

I ovog smo ti tjedna pripremile  tri zanimljiva recepta s kojima češ sigurno zadiviti sve ukućane Pastirska pita Sastojci: 1 žlica ulja 2-3 srednje mrkve 1 veliki luk 500 g mljevene junetine 2 žlice koncentrata rajčice 1 šalica smrznutog graška 0,5 l goveđeg temeljca ili vode 1 lovorov list 1 žličica mljevene paprike ¼ žličice Chillija 900 g krumpira 2 dl vrhnja za kuhanje Sol, papar Priprema: Luk i mrkvu nasjeckaj pa pirjaj 10 minuta na laganoj vatri. Dodaj im meso i pirjaj ga dok ne posmeđi. Dodaj koncentrat rajčice, grašak, začine i vodu pa kuhaj poklopljeno na laganoj vatri 30 minuta. Od krumpira napravi pire i umiješaj u njega vrhnje za kuhanje. Meso prebaci u kalup za pečenje, po njemu razmaži krumpir i sve peci 20-25 minuta na 180C.  

Rižoto s pestom od rikole i oraha Sastojci: 1 šalica Arborio riže 3 šalice vode 3 šake rikole ½ šalice oraha ½ šalice parmezana ½ šalice maslinovog ulja 2 češnja češnjaka Sol, papar Priprema: Rižu pirjaj minutu na malo maslinovog ulja konstantno miješajući. Dodaj vode i kuhaj poklopljeno na laganoj vatri 13-15 minuta. Štapnim mikserom usitni sve ostale sastojke tako da dobiješ pesto. Pesto umiješaj u rižu i po potrebi dodaj još malo vode ili ulja.   

Gratin od cikle i krumpira Sastojci: 500 g cikle 500 g krumpira 2 žlice maslaca 1 žlica brašna 400 ml mlijeka  ½ žličice muškatnog oraščića 200 ml vrhnja za kuhanje 40 g parmezana Sol, papar Priprema: Biraj cikle i krumpire približno jednake veličine, i kuhaj ih do dok ne omekšaju. Pusti da se ohlade, oguli ih i nareži na kolutove otprilike 0,5 cm debljine. Preprži brašno na maslacu, dodaj mu mlijeko, te miješajući kuhaj do dok se ne zgusne. Dodaj vrhnje za kuhanje, začine i parmezan te dobro promiješaj. U posudu za pečenje slaži red krumpira, red umaka, pa red cikle do dok ne potrošiš sve sastojke. Peci 20-25 minuta na 200C.  

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx