Gastro
Gastro

Tri recepta spremljena za Festival okusa koja morate obavezno isprobati

Tri recepta spremljena za Festival okusa koja morate obavezno isprobati
Sami napravite delicije iz restorana Jastrebov Vrh, Villa Neretva i Savski Mlin

Za vrijeme trajanja Festivala okusa brojni restorani odlučili su komponirati poseban meni kako bi udovoljili zahtjevnom gurmanskom nepcu. Takva tri donosimo vam danas i to iz Zagreba, Koprivnice i – Metkovića U predivnom zelenilu Koprivnice nalazi se restoran Jastrebov Vrh, restoran koji bi vas mogao oduševiti domaćom atmosferom, ali i – naravno – jelima.  Jedno od onih kojima se posebno ponose su i široki rezanci s kestenima i bukovačama u bijelom umaku. Osim tog recepta, iz Metkovića stiže još jedan, isto tako primamljiv. Naime, u Villi Neretvi sprema sa nadaleko poznati miješani neretvanski brudet od jegulja, žaba i cipla. I konačno, treći recept stiže nam iz Zagreba, iz Savskog Mlina. Tamo spremaju izvrsni svinjski lungić punjen svježim sirom u kori mlinaca od špinata i pikantnim umakom. Recepti su ovdje, dobar tek:

Široki rezanci s kestenima i bukovačama u bijelom umaku (Jastrebov Vrh) Sastojci: Domaći rezanci 0,5 l vrhnja za kuhanje Sitno nasjeckani kesteni Bukovače Sol Priprema: Skuhati rezance u slanoj vodi, malo pouljiti da se ne zalijepe te ocijediti. Na maslacu lagano prodinstati bukovače i sitno nasjeckane kestene. Kada se prodinsta, zaliti smjesu s pola litre vrhnja za kuhanje. Smjesu preliti preko rezanaca  da se smiješa jedno s drugim te dodati soli. Poslužiti na plitkom tanjuru te ukrasiti kestenom u ljusci i listićima bukovače. Dio posipati nasjeckanim peršinom za dekoraciju te poslužiti uz čašu bijelog vina. Miješani neretvanski brudet od jegulja, žaba i cipla (Villa Neretva) Sastojci: 1 kg jegulje 1 duzina žaba ( 12 kom.) 1 cipal (40 dkg) Crveni luk Maslinovo ulje Lovorov list, ljuta paprika Koncetrat rajčice Vinski ocat Papar, sol Priprema: U jedan lonac staviti dva crvena luka narezana na 'šajbe', maslinovo ulje, lovor list i ljutu papriku. Kada se luk dobro izdinsta staviti koncetrat od rajčica i doliti vodu. Nakon toga dodati jegulju koja se kuha oko 30 minuta, pa još dodati i žabe i cipal. Na kraju dodati vinski ocat i pustiti da prokuha otprilike 5 minuta. Poslužiti uz domaću palentu. Svinjski lungić punjen svježim sirom u kori mlinaca od špinata i pikantnim umakom (Savski mlin) Meso i nadjev: • 500 g svinjskog lungića • 3 režnja češnjaka • sol • papar • 1 žlica senfa • 3 žlice svježeg sira • 1 žlica sjeckanih kiselih krastavaca • 2 lista mlinaca od špinata • 1 žlica kiselog vrhnja (nije obavezno) • prstohvat soli za sir • 3 žlice suncokretovog ulja Umak: • 3 žlice senfa • 2 žlice luka • ½ žlice češnjaka • 1 dl temeljca od pečenja • malo ružmarina • malo tucane paprika • 2 žlice pire rajčice • ½ žlice šećera • 0,1dl bijelog vina • malo soli • malo papra • 1 dl vode Priprema: Meso očistite od žilica i masnoće. Uzduž prerežite, ali ne do kraja, pa natucite batićem za meso da dobijete jedan tanki šnicl. Malo posolite i popaprite, pa tanko premažite senfom cijelu površinu nakon čega stavite izmješano svježi sir,krastavce,kiselo vrhnje i začine (Sve se radi samo s unutarnje strane lungića).Smjesu stavite  više u onaj kraj od kojeg počinjete motati. Zarolani lungić I stavite ga peći na roštilj sa svih strana po par minuta,nakon čega ga skinete i sačekate da se malo ohladi.Dok se hladi pofurite mlince na par sekundi u vruću vodu nakon čega ih ocijedite I u njih zarolajte lungić. Umak Popirjate luk nakon čega stavite češnjak podlijte temeljcom i pustite da prokrčka, nakon toga stavite pire rajčicu i začine, kad umak malo ukuha podlijte vinom i prelijte preko umotanih lungića s jedne strane.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx