Gastro
Gastro

Inspiracija za blagdanske slastice - neodoljive puslice

Inspiracija za blagdanske slastice - neodoljive puslice
Jednostavan i ukusan desert za blagdanske dane

Slatki, prhki kolačići od bjelanjaka i šećera idealan su izbor božićnih kolačića kojima ćete razveseliti ukućane i goste za predstojeće blagdane. Prednost im je i jednostavna priprema što nikako nije zanemarivo. Osim svojim okusom kojemu je teško odoljeti, atraktivnim pak pahuljastim izgledom poslužit će i kao savršena dekoracija na blagdanskom stolu uz adventski vijenac i ostale kulinarske poslastice.  

Puslice od grožđica Sastojci: 15 dkg margarina 18 dkg šećera 2 jaja 50 dkg brašna prašak za pecivo 2 žlice mlijeka limunove korice 8 dkg grožđica 2 žlice mlijeka Priprema: Margarin, šećer i jaja pjenasto miješajte, dodajte mlijeko, brašno s praškom za pecivo, grožđice i limunovu koricu. Od tijesta uz pomoć dviju vilica oblikujte čupave gomilice, stavljajte ih na namašćen lim i pecite dok ne postanu zlatnožute. Božićne puslice Sastojci: 5 bjelanjaka 275 g šećera u prahu 1 žlica limunova soka 50 g oguljenih sitno mljevenih badema 40 g čokolade za kuhanje šećer u prahu za posipanje Priprema: Bjelanjke istucite u čvrst snijeg te postupno, uz miješanje, dodajte šećer u prahu. Na kraju umiješajte limunov sok i mljevene bademe. Pomoću slastičarske vrećice formirajte puslice u obliku božićnog drvca na papiru za pečenje. Puslice pecite u pećnici zagrijanoj na 110 stupnjeva C oko 1 sat. Moraju biti suhe, čvrste, ali i zadržati svijetlu boju. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade. Pospite šećerom u prahu. Čokoladu rastopite na pari i od nje na papiru na pečenju  oblikujte zvijezde, koje stavite kratko u hladnjak da se čokolada stvrdne pa ih zabodite u puslice. Puslice od kokosa Sastojci: 2 bjelanjaka 2,5 šalice kokosovog brašna 1/4 šalice meda 1 žličica ekstrakta vanilije korica limuna prstohvat soli   Priprema: Zagrijte pećnicu na 160°C. Umutite zajedno bjelanjke, sol, vaniliju i med dok snijeg ne postane čvrst. Dodajte kokosovo brašno i koricu limuna te kuhačom lagano izmiješajte. Pleh obložite papirom za pečenje. Žlicom vadite smjesu i stavljajte na pleh. Pomoću dvije žlice možete oblikovati kuglice. Puslice   Sastojci: 4 bjelanjka prstohvat soli 220 g mljevenog šećera 172 žličice ekstrakta od vanilije Priprema: Zagrijati pećnicu na 120 stupnjeva. U posudu staviti bjelanjke i sol, te postupno dodavati šećer. Miksati električnim mikserom dok ne postane vrlo čvrsto i dok se ne počnu praviti mali vrhovi. Kada je dodan sav šećer, pojačati jačinu miksanja na najjaču i miksati još 3 minute. Na posudu za pečenje staviti papir za pečenje i na njega vrećicom (staviti smjesu u vrećicu, prerezati malo vrh i kroz njega istiskivati smjesu) istiskivati smjesu (otprilike 2 cm) Smanjiti temperaturu pećnice na 90 stupnjeva i staviti peći puslice, peći ih jedan jedan sat. Isključiti pećnicu i ostaviti ih da se potpuno ohlade.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx