Gastro
Gastro

Blagdanski roščići s bademima

Blagdanski roščići s bademima
Isprobajte ove zdrave i ukusne keksiće

Donosimo vam još jedan ukusn recept prigodan za blagdanske dane. Što je najbolje u tom receptu? Što je veoma zdrav i ukusan!

Sastojci: 1 šalica Ekozona brašna tip 850 ½ šalice samljevenih Ekozona badema 1 žliica praška za pecivo 4  žlice aru praha prstohvat soli 1/3 šalice Ekozona sirupa od agave 4 žlice Ekozona kukuruznog ulja 1 žliica vanilije u prahu 10 badema narezanih na četvrtine Agavin sirup za premazivanje roščića. Priprema: Pomiješajte brašno, aru prah i samljevene bademe s prstohvatom soli i praškom za pecivo. U drugoj posudi pomiješajte sirup ili slad, ulje i vaniliju pa ulijte preko suhe smjese. Dobro pomiješajte da dobijete tijesto.Ostavite u frižideru 1 sat da odstoji. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i na pladanj za pečenje stavite masni papir. Izvadite tijesto iz hladnjaka, otkidajte rukama male komade tijesta pa oblikujte u roščiće u koje možete utisnuti komadiće badema. Poslažite ih na pladanj pa pecite 7 do 10 minuta u dobro zagrijanoj pećnici dok ne počnu rumeniti. Premažite roščiće i ostavite da se ohlade.  

(M.G.)