Donosimo vam još jedan ukusn recept prigodan za blagdanske dane. Što je najbolje u tom receptu? Što je veoma zdrav i ukusan!
Sastojci:
1 šalica Ekozona brašna tip 850
½ šalice samljevenih Ekozona badema
1 žliica praška za pecivo
4 žlice aru praha
prstohvat soli
1/3 šalice Ekozona sirupa od agave
4 žlice Ekozona kukuruznog ulja
1 žliica vanilije u prahu
10 badema narezanih na četvrtine Agavin sirup za premazivanje roščića.
Priprema:
Pomiješajte brašno, aru prah i samljevene bademe s prstohvatom soli i praškom za pecivo. U drugoj posudi pomiješajte sirup ili slad, ulje i vaniliju pa ulijte preko suhe smjese. Dobro pomiješajte da dobijete tijesto.Ostavite u frižideru 1 sat da odstoji.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i na pladanj za pečenje stavite masni papir. Izvadite tijesto iz hladnjaka, otkidajte rukama male komade tijesta pa oblikujte u roščiće u koje možete utisnuti komadiće badema. Poslažite ih na pladanj pa pecite 7 do 10 minuta u dobro zagrijanoj pećnici dok ne počnu rumeniti. Premažite roščiće i ostavite da se ohlade.
(M.G.)