Dimljeni losos specijalitet je koji je idealna za sve prilogode. Brzo se priprema, priprema nije zahtjevna. Kako se priprema umak za dimljeni losos?
Umak za dimljeni losos sastojci:
- 2 odreska lososa
- ljutika - sitno nasjeckana
- 2 dkg kopra
- 275 ml bijelog vina
- 1 dkg maslaca
- 1 dkg brašna
- 3 kisela krastavca
- žlica slanih kapara
- 2 žlice punomasnog kiselog vrhnja
Umak za dimljeni losos priprema:
Napravite umak tako da najprije stavite ljutiku i košar u vino. Stavite kuhati i kada zakuha, kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
Za to vrijeme u drugoj posudi otopite maslac i dodajte brašno. Kada smjesa postane glatka, dodajte stabljike kopra iz vina i dodajte luk te ljutiku.
Sve zajedno dinstajte oko 2 minute.
Za to vrijeme narežite krastavce na čim manje komadiće i sve zajedno s kaparima i koprom dodajte u umak. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.
Umak za dimljeni losos je gotov, prelijte ga preko pečenih odrezaka lososa.