Hrana i piće
Jela s lososom

Umak za dimljeni losos - recept i priprema

Umak za dimljeni losos - recept i priprema
Umak za dimljeni losos dat će posebnu dimenziju ovom ukusnom jelu. Kako se priprema umak za dimljeni losos?

Dimljeni losos specijalitet je koji je idealna za sve prilogode. Brzo se priprema, priprema nije zahtjevna. Kako se priprema umak za dimljeni losos?

Umak za dimljeni losos sastojci:

2 odreska lososa

ljutika - sitno nasjeckana

2 dkg kopra

275 ml bijelog vina

1 dkg maslaca

1 dkg brašna

3 kisela krastavca

žlica slanih kapara

2 žlice punomasnog kiselog vrhnja

Umak za dimljeni losos priprema:

Napravite umak tako da najprije stavite ljutiku i košar u vino. Stavite kuhati i kada zakuha, kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.

Za to vrijeme u drugoj posudi otopite maslac i dodajte brašno. Kada smjesa postane glatka, dodajte stabljike kopra iz vina i dodajte luk te ljutiku.

Sve zajedno dinstajte oko 2 minute.

Za to vrijeme narežite krastavce na čim manje komadiće i sve zajedno s kaparima i koprom dodajte u umak. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.

Umak za dimljeni losos je gotov, prelijte ga preko pečenih odrezaka lososa.