Glazura od maslaca jedan je od najboljih glazura za kolače. Glazure od kreme od maslaca oslanjaju se na glavni sastojak maslac i bit će najčešća vrsta glazure koju ćete naći u pekarnici. Da biste napravili glazuru od maslaca pomiješajte maslac sa šećerom u prahu. Mikserom umutiti maslac sobne temperature. U maslac umiješajte šećer i umutite da dobijete glatku i prozračnu smjesu. U ovom trenutku možete dodati dodatne arome kako biste glazuru prilagodili svom receptu. Jedna od najboljih glazura za kolače je gotova.
Druga najbolja glazura za kolače je švicarska glazura od maslaca.
Da biste napravili švicarsku glazuru od maslaca, trebali biste odvojiti bjelanjke kako biste formirali bazu. Pazite da su jaja sobne temperature i da žumanjci ne završe u smjesi. Uvijek provjerite jesu li zdjela za miješanje i pjenjača potpuno čisti prije nego što počnete. Evo kako se priprema druga najbolja glazura za kolače.
Umutite bjelanjke i šećer. Skuhajte smjesu šećera i jaja u posudi na pari i miksajte dok se sva zrnca šećera ne otope. Skuhanu smjesu mutite mikserom dok ne dobijete čvrst vrh i dok ne bude sobne temperature. Kada se glazura ohladi dodajte žlicu po žlicu maslaca sobne temperature uz miksanje. Nastavite miješati dok ponovno ne postignete čvrste vrhove. Dodajte aromu i lagano promiješajte najbolju glazuru za kolače da se sjedini.