Kolač sa sirom

Kako se priprema kremasti kolač od sira?

Želite pripremiti kremasti kolač od sira? Postoji vrlo jednostavan način za to uz naš recept za kremasti kolač od sira.

sir.jpg
Foto: Pixabay

Nadjev za ovaj ukusni kolač od sira ima samo četiri jednostavna sastojka, a kolač se peče za samo 30 minuta. Jako je lako napraviti ovaj kolač od sira.

Sastojci za kremasti kolač od sira za koru:

  • 130 g mrvica graham krekera, 9 do 10 cijelih graham krekera, zdrobljenih
  • 30 g šećera
  • 75 g maslaca, otopljenog
  • 1/8 žličice soli

Krema za kremasti kolač od sira:

  • 450 ​​g krem ​​sira, na sobnoj temperaturi
  • 150 g granuliranog šećera
  • 2 velika jaja, sobne temperature
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Odaberite kalup za pite i zagrijte pećnicu na 180°C.

Za izradu kore od kremastog kolača od sira: Pomiješajte sve sastojke za koru, miješajte dok se potpuno ne sjedine. Utisnite mrvice na dno i gore na strane kalupa za pite, tako da bude deblji sloj na dnu nego na stranicama.

Za izradu nadjeva: Pomiješajte krem ​​sir sobne temperature i šećer dok ne postane glatko. Umiješajte jaja i vaniliju, ponovno miksajući dok smjesa ne postane glatka. Kako biste izbjegli ulazak previše zraka u tijesto, upotrijebite mikser namješten na malu do srednju brzinu. Kako biste izbjegli grudice, krem ​​sir neka bude omekšan i/ili na sobnoj temperaturi. Po želji stavite kalup za pitu na lim za pečenje. To olakšava transport u pećnicu i iz pećnice, a također štiti donji dio kore od potencijalnog zagorijevanja. Fil sipajte u koru.

Za pečenje kolača od sira stavite kolač od sira u pećnicu. Pecite ga 20 minuta, a zatim koru zaštitite trakama aluminijske folije. Pecite dodatnih 10 minuta (ukupno oko 30 minuta). Izvadite kremasti kolač od sira iz pećnice i stavite ga na rešetku da se ohladi. Kada se torta ohladi, stavite je u hladnjak, pokrivenu, dok ne budete spremni za posluživanje. Poslužite kremasti kolač od sira u kriškama, po želji sa svježim voćem.