Nadjev za ovaj ukusni kolač od sira ima samo četiri jednostavna sastojka, a kolač se peče za samo 30 minuta. Jako je lako napraviti ovaj kolač od sira.
Sastojci za kremasti kolač od sira za koru:
- 130 g mrvica graham krekera, 9 do 10 cijelih graham krekera, zdrobljenih
- 30 g šećera
- 75 g maslaca, otopljenog
- 1/8 žličice soli
Krema za kremasti kolač od sira:
- 450 g krem sira, na sobnoj temperaturi
- 150 g granuliranog šećera
- 2 velika jaja, sobne temperature
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Odaberite kalup za pite i zagrijte pećnicu na 180°C.
Za izradu kore od kremastog kolača od sira: Pomiješajte sve sastojke za koru, miješajte dok se potpuno ne sjedine. Utisnite mrvice na dno i gore na strane kalupa za pite, tako da bude deblji sloj na dnu nego na stranicama.
Za izradu nadjeva: Pomiješajte krem sir sobne temperature i šećer dok ne postane glatko. Umiješajte jaja i vaniliju, ponovno miksajući dok smjesa ne postane glatka. Kako biste izbjegli ulazak previše zraka u tijesto, upotrijebite mikser namješten na malu do srednju brzinu. Kako biste izbjegli grudice, krem sir neka bude omekšan i/ili na sobnoj temperaturi. Po želji stavite kalup za pitu na lim za pečenje. To olakšava transport u pećnicu i iz pećnice, a također štiti donji dio kore od potencijalnog zagorijevanja. Fil sipajte u koru.
Za pečenje kolača od sira stavite kolač od sira u pećnicu. Pecite ga 20 minuta, a zatim koru zaštitite trakama aluminijske folije. Pecite dodatnih 10 minuta (ukupno oko 30 minuta). Izvadite kremasti kolač od sira iz pećnice i stavite ga na rešetku da se ohladi. Kada se torta ohladi, stavite je u hladnjak, pokrivenu, dok ne budete spremni za posluživanje. Poslužite kremasti kolač od sira u kriškama, po želji sa svježim voćem.