

Ovo vruće ljeto zahtjeva osvježavajuća jela puna najboljih sezonskih okusa povrća (i voća). Najbolja opcija za utažiti glad preko ljeta su osvježavajuće salate.
Potrebni sastojci su: pola šalice orasža, 2 žličice soka od limuna, 2 žličice maslinovog ulja, pola žličice soli i jedna četvrtina žličice papra, 2 stabljike celera, 1 kruška, 2 hrpice lista rikole
Priprema: 1. Prepeci orahe na visokoj temperaturi oko 10 minuta, a zatim ih grubo nasjeckaj
2. U velikoj posudi pomiješaj limunov sok, maslinovo ulje, sol i papar
3. Dodaj nasjeckan celer i krušku
4. Pomiješaj orahe i smjesu u velikoj posudi, a za kraj dodaj iskidanu rikolu.
Potrebni sastojci su: 2 breskve ili nektarine prerezane na pola, 1 posudica cherry rajčica prerezanih na pola, pola šalice kukuruza iz limenke, 1/4 malene glavice luka, 220 grama nasjeckane mozzarelle, 2 žličice maslinovog ulja, prstohvat soli i papra, pola šalice svježeg nasjeckanog Basila
Priprema: 1. U veliku posudu ubaci breskve, cherry rajčice, kukuruz, luk, mozzarellu, maslinovo ulje, sol i papar. Pusti da odstoji 5 minuta
2. Dodaj basil, prebaci na tanjur i tvoja salata je spremna za posluživanje!
Potrebni sastojci su: Prstohvat soli i papra, 3 žličice limunovog soka, 2 žličice maslinovog ulja, 1 žličica meda, pola glavice luka, 1 posudica prepolovljenih cherry rajčica, pola malene lubenice (očistiti od koštica!), 1 šalica listova mente, 1 šalica svježeg peršina,isjeckani, isprženi neslani kikiriki
Priprema: 1. U velikoj posudi pomiješaj sok od limuna, ulje, med, sol i papar. Zatim dodaj luk i rajčicu
2. Lubenicu nareži na kriške (bez kore) i premaži ulje. Ostavi ih na grilu 1 do 2 minute na svakoj strani. Prebaci na tanjur
3. Dodaj mentu i peršin u smjesu u velikoj posudi i na nju dodaj lubenicu, te pospi komadićima kikirikija.
Potrebni sastojci su: Prstohvat soli i papra, 340 grama bijelog i običnog graha, 1 posudica Basila, 3 žličice maslinovog ulja, 1 žličica octa, 1 posudica zelene salate, 2 konzerve bijele tune, 4 dobro skuhana jaja
Priprema: 1. U velikom loncu zakuhaj vodu i dodaj sol, običan grad i kuhaj 3 do 4 minute. Procijedi i ispredi hladnom vodom kako bi se smjesa ohladila
2. U blender dodaj basil, ulje, ocat, sol i papar. Miksaj dok ne dobiješ glatku teksturu dresinga, a zatim ju pomiješaj sa smjesom graha iz lonca. Sve pomiješaj s bijelom grahom i tunom, a serviraj u listovima zelene salate s jajima.
Kao što si možda prijetila, breskva je jedan od glavnih favorita ove sezone, i najbolja stvar u vezi nje je što ide uz sve! Slatko, slano, kiselo... Ovo fino, zdravo voće savršeno je za svaku kombinaciju
Potrebni sastojci su: 3 žličice maslinovog ulja, 2 žličice octa, 1 žličice crnog papra, 1/4 žličice soli, 4 prepolovljene breskve, 1 šalica smljevenih oraha, 85 grama plavog sira
Priprema: 1. U velikoj posudi pomiješaj maslinovo ulje, ocat, sol i papar 2. Ubaci nasjeckanu breskvu, orahe, i nasjeckani plavi sir.
Potrebni sastojci su: 3 žličice maslinovog ulja, 2 žličice octa, 1 žličice crnog papra, 1/4 žličice soli, 4 prepolovljene breskve, 1 šalica smljevenih oraha, 85 grama plavog sira
Priprema: 1. U velikoj posudi pomiješaj maslinovo ulje, ocat, sol i papar
2. Ubaci nasjeckanu breskvu, orahe, i nasjeckani plavi sir.