Naime, mama boluje od karcinoma dojke, iza nje su dvije operacije i prvi ciklus kemoterapije. Kako pokušavamo maksimalno na neki prirodni način ojačati njezin imunitet, od nedavno smo počeli koristiti kozje mlijeko iz vlastite proizvodnje, pa me zanima hoće li to i kako pozitivno utjecati na njezino zdravlje, koje su blagodati kozjeg mlijeka te preporuča li se konzumacija prokuhanog kozjeg mlijeka (da se u potpunosti zamijeni kravlje mlijeko, primjerice kuhanje pudinga ili griza na mlijeku) ili samo kao sirovo?
Poštovana,
kozje mlijeko je lako probavljivo i nisko alergeno, stoga je vrijedna namirnica. Ali ni jedna namirnica sama po sebi neće donijeti čudotvorno rješenje. Međutim, dobre prehrambene navike mogu pružiti podršku organizmu u ovom stresnom razdoblju kroz adekvatan energetski unos te izbor kvalitetnih namirnica - bogatih hranjivim tvarima (cjelovite namirnice, izvori lako probavljivih bjelančevina i esencijalnih masnih kiselina).