Ne nose svi heroji jednake plašteve: Philips Eko heroji nose biorazgradive

Trenutna svjetska populacija broji 7.9 milijardi ljudi. Naš svakodnevni utjecaj na okoliš, globalno okruženje i planet nemjerljiv je

eko.jpg

Poznati su nam problemi koje neprestano stvaramo hiper-konzumacijom i modernim načinom života. Vegetacija propada, životinjske vrste izumiru, oceani su zagađeni, događaju se klimatske promjene diljem planeta.

Iako nam je sve ovo poznato i susrećemo se s poražavajućim statistikama, mijenjamo li svoje navike? Malim, svakodnevnim koracima možemo napraviti više za održivu budućnost!

Image

Eko-herojskim djelima do održivije budućnosti

Briga se brigom vraća – kada brinemo za okoliš, Zemlja se pobrine za nas. Kao tvrtka s ekološkom i društvenom odgovornošću, Philips želi naglašeno progovoriti i potaknuti djela koja doprinose održivoj budućnosti. Philips poziva sve heroje da pokažu svoje biorazgradive plašteve!

Image

Na Instagram stranici @philipshomeliving_hr moguće je pronaći atraktivan i prigodan Eko heroj filter. S njim je potrebno uslikati svoju dobru eko naviku koja na neki način pridonosi očuvanju okoliša i objaviti na svom Instagram storyju. Osim što tako potičemo i širimo dobra djela, sudjelujemo u nagradnoj igri. Na storyju je potrebno označiti @philipshomeliving_hr, a najveći eko heroj osvaja vrijednu nagradu!

Svaki mali korak Eko heroja velik je korak za čovječanstvo!

Donosimo ti neke od malih eko-herojskih djela koja mogu postati dio svačijih navika i doprinijeti održivijoj budućnosti!

Razvrstavanje i recikliranje otpada

Godišnje proizvodimo vrtoglavih 2 milijarde tona otpada. Ono što možemo učiniti je pobrinuti se da reciklabilan dio plastičnog i papirnatog otpada ne završi kao smeće, već da se kroz reciklažu ponovno iskoristi u proizvodnom procesu

Time smanjujemo količinu 'nove' plastike i štetnost plastičnog otpada za okoliš. Sortirajmo, odvajajmo i reciklirajmo otpad!

Korištenje višekratne ambalaže

Bok uz bok s plastičnim otpadom naše su navike korištenja jednokratne ambalaže. Umjesto plastične vrećice s blagajne, u kupovinu ponesite višekratnu platnenu vrećicu. Osim toga, u supermarketima sve su dostupnije i višekratne vrećice za voće i povrće.

Odaberite aluminijske ili staklene slamke umjesto jednokratnih plastičnih. Možete posegnuti i za višekratnim perivim blazinicama za lice i na taj način također smanjiti količinu otpada!

Image

Borba protiv #foodwaste kulture

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, najviše hrane baca se upravo u domaćinstvima – čak 53% ukupno bačene hrane.

Ostatke hrane često je moguće iskoristiti – ostaci od povrća mogu poslužiti kao odličan povrtni temeljac, dok vanjski dijelovi tvrdih sireva mogu postati sočan temeljac od sira. Ostaci krušnih mrvica, brašna i jaja od paniranja mogu postati odličan popečak! Kada se kora od banane potopi u vodu, dobiva se prirodna dohrana za biljke. Biljke će također voljeti i zaostali talog od crne kave!

Image

Promjena prehrambenih navika

Proizvodni procesi hrane i velike industrije imaju ogroman utjecaj na okoliš. Malom prilagodbom naših prehrambenih navika možemo smanjiti svoj negativan utjecaj. Odabirom veće količine voća i povrća u našoj prehrani te sezonalnih i lokalnih namirnica malih proizvođača radimo korisnu stvar za svoje zdravlje, za lokalne proizvođače i za cijeli planet!

Svaki naš postupak - zaista -  može napraviti razliku! Eko heroji, pokažite svoja herojska djela na Philips Home Living Instagram profilu!