Play logo

Kérastase Genesis Homme linija stvorena je po mjeri modernog muškarca

Opadanje kose estetski je problem koji muči i žene i muškarce, a nova Genesis Homme linija za muškarce, sadrži inovativnu formulu koja vraća punoću kosi

Kérastase Genesis Homme.jpg
Foto: Bojan Zibar
Play logo

Svakoga dana otpadne 50 do 100 vlasi, što je gornja granica prirodnog i normalnog opadanja. Međutim, sve više od toga, smatra se pretjeranim i ukazuje kako je potreban zaokret u njezi kose. Opadanje kose estetski je problem s kojim se podjednako suočavaju i žene i muškarci, a čimbenici mogu biti vanjski i unutarnji. Pušenje, prehrana siromašna nutrijentima, UV zračenje i zagađenje jedni su od vanjskih okidača opadanja kose. S druge strane, unutarnji čimbenici poput genetskih predispozicija ili hormonalnih promjena također mogu nepovoljno utjecati na folikule dlake i vlasište. Ovom učestalom problemu inovativno je pristupio Svakoga dana otpadne 50 do 100 vlasi, što je gornja granica prirodnog i normalnog opadanja. Međutim, sve više od toga, smatra se pretjeranim i ukazuje kako je potreban zaokret u njezi kose. Opadanje kose estetski je problem s kojim se podjednako suočavaju i žene i muškarci, a čimbenici mogu biti vanjski i unutarnji. Pušenje, prehrana siromašna nutrijentima, UV zračenje i zagađenje jedni su od vanjskih okidača opadanja kose. S druge strane, unutarnji čimbenici poput genetskih predispozicija ili hormonalnih promjena također mogu nepovoljno utjecati na folikule dlake i vlasište. Ovom učestalom problemu inovativno je pristupio Svakoga dana otpadne 50 do 100 vlasi, što je gornja granica prirodnog i normalnog opadanja. Međutim, sve više od toga, smatra se pretjeranim i ukazuje kako je potreban zaokret u njezi kose. Opadanje kose estetski je problem s kojim se podjednako suočavaju i žene i muškarci, a čimbenici mogu biti vanjski i unutarnji. Pušenje, prehrana siromašna nutrijentima, UV zračenje i zagađenje jedni su od vanjskih okidača opadanja kose. S druge strane, unutarnji čimbenici poput genetskih predispozicija ili hormonalnih promjena također mogu nepovoljno utjecati na folikule dlake i vlasište. Ovom učestalom problemu inovativno je pristupio Svakoga dana otpadne 50 do 100 vlasi, što je gornja granica prirodnog i normalnog opadanja. Međutim, sve više od toga, smatra se pretjeranim i ukazuje kako je potreban zaokret u njezi kose. Opadanje kose estetski je problem s kojim se podjednako suočavaju i žene i muškarci, a čimbenici mogu biti vanjski i unutarnji. Pušenje, prehrana siromašna nutrijentima, UV zračenje i zagađenje jedni su od vanjskih okidača opadanja kose. S druge strane, unutarnji čimbenici poput genetskih predispozicija ili hormonalnih promjena također mogu nepovoljno utjecati na folikule dlake i vlasište. Ovom učestalom problemu inovativno je pristupio Kérastase. Kao i uvijek inovativan i postavljajući visoke standarde, svojom linijom Genesis, napravio je zaokret u beauty svijetu, ovoga puta posvećen muškarcima.

Play logo
Izvor: Bojan Zibar

Genesis Homme luksuzna je linija posvećena novoj generaciji muškaraca, a svoje uporište pronalazi u znanosti. Naime, znanstvenici u Kérastase laboratoriju došli do zaključka kako do preranog ispadanja kose dolazi zbog zadebljanja ovojnice oko folikula dlake. Okosnicu Genesis Homme linije čine kreatin, ekstrakt korijena đumbira te Aminexil - tri moćna sastojka koja kosi vraćaju punoću, snagu i gustoću. Kreatin, sintetiziran iz esencijalnih aminokiselina, naše tijelo proizvodi samo po sebi. Stvaranjem elektrostatičkih veza u korteksu kose, pomaže u obnovi i jačanju strukture kose iznutra. S dalekog Madagaskara dolazi ekstrakt korijena đumbira, tisućljetni eliksir zdravlja i ljepote. Dobiven je ekstrakcijom CO2, postupkom zelene kemije, a prepoznatljiv je po zaštitnom učinku od negativnih vanjskih čimbenika. Aminexil dodan je ojačavajućem serumu protiv opadanja kose u koncentraciji od 1,5 %, a uz njegovu pomoć ovojnica ostaje gipka, što omogućuje olakšan protok esencijalnih hranjivih tvari do tjemena. 

Izvor: Bojan Zibar

Upravo ova linija, ekskluzivno je predstavljena u zagrebačkom restoranu Bistro Apetit by Marin Rendić, a predstavljanje nisu propustili: Lejla Filipović, Arija Rizvić, Marko Vargek, Filip Rudan,  Damir Hoyka, Igor Barbetić, Mijo Matić, Petar Trbović, Rita Rumora  te mnogi drugi, a cijeli program vodio je mnogima omiljeni voditelj i glumac Tarik Filipović. Tarik je s tri poznata Kérastase frizera- Duškom Masnićem iz zagrebačkog salona Teuta, Denisom Mašićem iz salona Evelin u Zagrebu te Ivanom Bošnjakom iz Ivan Hair Designer salona iz Opatije razgovarao o njezi muške kose i na što to muškarci trebaju paziti kada je kosa u pitanju.

Prethodnica muške linije,  Kérastase Genesis linija za žene lansirana prije nešto više od dvije godine doživjela je veliki uspjeh među frizerima i klijenticama te je ujedno ženska kupka iz te linije 2021. prema ELLE International Beauty Awards proglašena šamponom godine.

Play logo
Izvor: Bojan Zibar

Genesis Homme linija, luksuzna i jednostavna za korištenje, napravljena je po mjeri modernog muškarca. Poseban touch daje Kérastase mirisni potpis, Bergamote Deliziosa – citrusna paprat sa zaobljeno drvenastim notama. Svakom muškarcu pruža njegujuće iskustvo koje osnažuje osjetila i podiže duh. Učinkovit asortiman Genesis Homme od pet proizvoda neprimjetno se integrira u svakodnevnu rutinu kose svakog muškarca. Pravilna njega kose kreće temeljitim čišćenjem, a na raspolaganju su dvije vrste šampona: dnevna ojačavajuća kupka i kupka za gustoću i volumen. Dnevna ojačavajuća kupka pročišćava i ojačava oslabljenu kosu sklonu stanjivanju. Prozirni i svježi gel pretvara se gustu, izdašnu pjenu koja uklanja nečistoće i višak sebuma. Kupka za gustoću i volumen pruža intenzivnu, učinkovitu moć čišćenja s dvostrukim djelovanjem za čišćenje i njegu, a obogaćena je glicerinom, koji hidratizira i dodatno njeguje vlakna. Prilikom stiliziranja stvara osjećaj trenutno gušće kose. Čista kosa spremna je za stiliziranje, nikad lakše uz dva nova proizvoda: ojačavajući styling sprej za gustoću i gusti vosak za stiliziranje. Styling sprej sadrži formulu s polimerima koji povećavaju volumen, a trenutačno podebljava i jača kosu, s učinkom teksture za bolju kontrolu oblikovanja. Gusti vosak za stiliziranje kombinacija je tri nutritivna lipida i ekspandirajućih polimera, a zgušnjava i jača kosu, s fleksibilnim držanjem i mat učinkom za prirodan izgled. Posebnu njegu pruža ojačavajući serum protiv opadanja kose koji sadrži 1.5% aminexila, kreatin i ekstrakt đumbira, čime jača kosu od prvog nanošenja te stimulira i daje energiju vlasištu. Nanosi se jednom dnevno, ujutro ili prije spavanja na suho ili ručnikom posušeno vlasište te se ne ispire.

Izvor: Bojan Zibar

Genesis Homme preparati sadrže  QR kod na pakiranju koji vodi do detaljnijih informacija o proizvodu, uključujući potpuno transparentne detalje o sastojku i pakiranju, kao i preporučene rutine, savjete za njegu kose te profesionalne savjete.

Izvor: Bojan Zibar

Uz Kérastase ne postoji strah od opadanja kose jer je on oduvijek onaj idealan saveznik kojeg trebamo i apsolutni must have svake kozmetičke torbice pa čak i muške.

Play logo
Play logo