{ZAJEDNO} za bolje sutra

Kako unaprijediti kvalitetu života žena u Hrvatskoj? dm traži projekte koji odgovaraju na ovo važno pitanje

Svaki napredak koji postižemo kao pojedinci ili kao društvo lakši je i brži uz podršku zajednice. Zato je dm pokrenuo natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra u sklopu kojeg će odabrati i podržati realizaciju projekata koji doprinose zdravlju i kvaliteti života žena.

natječaj-01.png

Pravnica, konobarica, liječnica, blagajnica...majka, kći, baka, supruga...nezaposlena, zaposlena, kućanica...  Žene ne možemo svesti na isti nazivnik, niti ih možemo podvesti pod jednu od uloga koje nam se rado i brzopleto pripisuju. Stoga ne postoji točan odgovor na pitanje iz naslova. Dobro znamo da postoje brojna područja i aspekti naših života u kojima je napredak moguć i potreban, a to znaju i u dm-u u kojem, na kraju krajeva, radi više od 1.500 naših sugrađanki.

Kako bi, uz vašu pomoć, odgovorio na ovo važno pitanje, dm je pokrenuo natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra na koji se do 11. svibnja 2023. mogu prijaviti projekti u kategorijama:

1) unapređenje i očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja žena

2) unapređenje kvalitete života žena

3) inovacije i proizvodi.

Cilj ovog natječaja nije samo detektirati područja života žena u Hrvatskoj u kojima zajedno možemo ostvariti napredak. Naime, među pristiglim prijavama dm će odabrati i podržati realizaciju onih projekata koji se istaknu svojom kvalitetom i originalnošću, a sve kako bi se ostvario dugoročan i vidljiv napredak u kvaliteti života žena.

Nevladine udruge, ustanove, jedinice lokalne i područne samouprave, neprofitne pravne osobe i hrvatski proizvođači na mrežnoj stranici jednizadrugezajedno.hr mogu prijaviti projekte koji će doprinijeti zdravlju žena te koji su usmjereni na rješavanje društvenih problema i podizanje svijesti o problemima s kojima se žene susreću. Ako vaša vizija budućnosti žena u Hrvatskoj podrazumijeva edukaciju, proizvod ili inovaciju koji će unaprijediti neki zdravstveno-socijalni aspekt života žena, ne oklijevajte se prijaviti na dm-ov natječaj.

Pravila i uvjeti natječaja {ZAJEDNO} za bolje sutra te kriteriji za odabir dostupni su na mrežnoj stranici jednizadrugezajedno.hr na kojoj će tijekom trajanja natječaja biti objavljene sve pristigle važeće prijave, kao i detalji o projektima odabranima u sklopu natječaja.