Play logo
Vrsni stručnjak

Dr. Kaliterna: 'Kad radite nešto s ljubavlju, onda nije ništa teško'

Dr. Dinko Kaliterna, osnivač i utemeljitelj Poliklinika Poliderma, otkrio nam je koji su najpopularniji tretmani danas i kako se izvode

dr. Dinko Kaliterna.jpg
Play logo

Dr. Dinko Kaliterna, spec. dermatovenerolog, osnivač je i utemeljitelj Poliklinika Poliderma, a pokrenuo je i višestruko nagrađivani hrvatski brend preparativne kozmetike My Skin by Dr. Kaliterna. S doktorom Kaliternom popričale smo o najpopularnijim tretmaninima danas i koje su njihove prednosti i mane.

Play logo

Kao vrsni poznavatelj želja svojih klijentica, za kojim tretmanima najčešće posežu kada dođu na Vaše konzultacije?

Izuzetno je tražen Endolift, a riječ je o metodi kod koje se pod lokalnom anestezijom ide s laserskim vlaknom ispod kože u svrhu pomlađivanja, oblikovanja lica i tijela. Potreban je samo 1 tretman. Endolift ujedno najefikasnije dugotrajno uklanja celulit, podiže stražnjicu uz oblikovanje te zateže višak kože, a još služi i za nekirurški lifting i oblikovanje lica. Zamislite da kroz 30-ak minuta podignete te pomladite lice, oblikujete donju čeljust, uklonite podbradak i zategnete vrat? Rezultati su najbliže operaciji ali uz prirodan izgled. Vrlo su traženi  i egozosomi, nanofat, prijenos masti i matične stanice kao najefikasniji tretmani obnove i pomlađivanje lica. U zadnje vrijeme, sve se više traži čišćenje krvi i infuzije za pomlađivanje iznutra. Oblikovanje lica s nitima je isto traženo. Posebno je velik interes za enzimskom terapijom, gdje s injekcijama preoblikujete tijelo i lice. Postoji još puno tretmana koji su traženi, naravno.

Po čemu se tretmani u Vašoj poliklinici razlikuju od nekih drugih koji se nude na hrvatskom tržištu?

Play logo

U prvom redu, imam jedinstvenu i najnoviju opremu. Za bolji rezultat kombiniram više raznih uređaja. Također, iskustvo od 21 godine rada. Pazim na sigurnost i rezultat klijenta, a novac mi je na zadnjem mjestu, zaista. Ako smatram da ne mogu pomoći tj da ne bi postigao dobar rezultat, tada proslijedim klijenta kolegi koji bi mu najbolje pomogao. Dostupan sam klijentu uvijek i pratim situaciju kod svakog klijenta nakon tretmana. Ključno je da svaki klijent stekne povjerenje u vas te im često postanem osoba od povjerenja koja ih savjetuje.

Izvor: undefined

Poznati ste po tome da nikada ne prestajete učiti i otkrivati nove metode i trendove. Koliko Vam je to važno?

Vi ste dobar doktor koliko ulažete u sebe, učite i stalno radite na svom usavršavanju. Nažalost, tvrdim da to nije dosta jer možete biti najbolji doktor ali ako nemate adekvatne uređaje, ne možete pomoći. Vrijedite onoliko koliko imate uređaja i koliko ulažete u sebe. Zahvaljujući tehnologiji, ja sam promijenio puno toga u području dermatologije i u svijetu estetike. Primjerice, postoje bolesti gdje nema efikasne pomoći, a s uređajem često iz prve pomognem. Zamislite ako se čovjek muči cijeli život, a vi mu riješite problem u par minuta. Tada i shvaćate težinu mojih prijašnjih riječi.

Play logo

U Polidermi je moguće napraviti FaceLift s matičnim stanicama? Koji su rezultati tog tretmana?

To je trenutno u svijetu najefikasniji tretman za pomlađivanje, obnovu i oblikovanje lica. Pod lokalnom anestezijom, pacijentu se izvadi mast s mjesta gdje je ne želi, a nakon toga se stavlja gdje je potrebno. Iz masti se izvade matične stanice, koje se s masti ubrizgaju u lice. Rezultati budu na granici znanstvene fantastike. Ovo je najtraženiji zahvat kod bogatih i slavnih osoba. Savjetuje se svim osobama koji ne žele face lift operaciju, a postiže se prirodan i svjež izgled. Koža lica se u cijelosti promjeni: uklone se pore, bore i pigmentacije uz porculanski izgled lica. Konture lica budu savršeno definirane. Bitno je da se koža u cijelosti pomladi te obnovi iznutra i izvana.

Što nam možete reći o Renuvionu?

Play logo

Renuvion se smatra kao najefikasniji uređaj za zatezanje viška kože. Potreban je samo 1 tretman pod lokalnom anestezijom. Ispod kože se pomoću plazme tj 4 og oblika materija snažno zateže višak kože, uz oblikovanje tijela i lica. Uređaj se prije zvao J plasma. Izuzetno dobro oblikuje lice i podbradak. Posebno se koristi za zatezanje viška kože trbuha, ukoliko osoba ne želi abdominoplastiku. Mogu reći da je Renuvion veliki game changer za tretmane zatezanja viška kože.

Kako usklađujete privatno i poslovno ili ste na neki način, mislima uvijek u poslu?

Kad radite nešto s ljubavlju, onda nije ništa teško. Kako bi uskladio privatni i poslovni život, s obzirom da mi je dan od 24 h prekratak, skratio sam spavanje te prosječno spavam 3 do 4 sata kako bi sve stigao. Izuzetno mi pomaže dobra organizacija za prenatrpani raspored. Mogu reći da je posao postao dio mene i najsretniji sam na poslu. Što imam više obaveza, više uživam i u privatnim stvarima, koliko god to čudno zvučalo.

Play logo

Savjet za sve klijentice koje imaju strah od određenih tretmana bi bio?

Bitno je da klijent stekne povjerenje u vas. Uvijek kažem, ako nemate povjerenje u mene nemojte raditi ništa kod mene. To je bilo i ostalo ključno. Treba dobro slušati klijenticu ili klijenta i čuti što želi. Još je važnije dobro pojasniti tj predložiti, koji tretman odabrati. Uvijek nastojim ponuditi što više rješenja kako bi klijent imao mogućnost odabira.

Play logo