Provjerile smo koje su tkanine idealne za nošenje po ljeti, a koje bi trebala izbjegavati

Ljeto je rezervirano za lagane i prozračne tkanine u kojima se dobro osjećamo i koje upijaju višak znoja, za razliku od onih teških i umjetnih tkanina koje znojenje samo još više potiču i koje se "lijepe" na nas

Provjerile smo koje su tkanine idealne za nošenje po ljeti, a koje bi trebala izbjegavati

Bez obzira na to smatraš li se osobom koja se previše znoji ili ne, znojenje tijekom ljeta neminovno je, kao i mokre mrlje koje se na odjeći pojave baš onda kada ih najmanje očekuješ. Možda si netko kome je ujutro potrebno samo malo dezodoransa, ili netko tko ga uvijek mora nositi sa sobom - kako bilo, ljetne vrućine su tu, a njima valja prilagoditi i ljetnu garderobu, ali i obratiti pažnju na tkanine koje ljeti nosimo. 

Image

Obožavamo lanene haljine: U aktualnim kolekcijama pronašle smo super modele za vruće ljetne dane


Ljeto je rezervirano za lagane i prozračne tkanine u kojima se dobro osjećamo i koje upijaju višak znoja, za razliku od onih teških i umjetnih tkanina koje znojenje samo još više potiču i koje se "lijepe" na nas. 

A kako bi tvoje ljeto prošlo što bezbrižnije i tvoja garderoba bila u skladu s temperaturama, saznale smo koje su to tkanine idealne za ljetne vrućine, a koje bi trebala izbjegavati pod svaku cijenu. 


Pamuk

Postoji razlog zašto se naša ljetna garderoba sastoji od toliko pamučnih haljina, košulja i suknji. Pamuk je prirodni materijal koji omogućuje da zrak cirkulira i slobodno se kreće kroz tkaninu, osiguravajući tok zraka koji isušuje vlažna područja tijela.

Lan

Lan je lagana tkanina koju ljeti obožavamo nositi, a ujedno je i prirodno vlakno koje omogućuje toplini da izlazi iz tijela, apsorbira vlagu i brzo se suši. Uz to, prilično je lepršav pa se ne lijepi za tijelo, što ga čini idealnim izborom za ljetne dane.

Svila

Svila je lagana tkanina koja je popularan izbor za vruće klime i idealna je za vruće ljetne dane provedene u hladovini. Jedina joj je mana što je kao tkanina vrlo osjetljiva, ali kada je u pitanju moda, vrlo je svestrana i može se kombinirati na sve.

Chambray

Chambray je vrsta pamuka slična traperu i idealna je alternativa za traper tijekom ljetnih mjeseci. Nije preporučljiva za prejake vrućine, ali je idealan izbor za plažu.

Traper

Istina je da Levi's kratke hlače mogu izgledati odlično na plaži, ali traper je tkanina koja nikako nije za nošenje ljeti. Traper je izdržljiva, teška tkanina, što znači da nije ni prozračna ni rastezljiva i samim time nikako nije idealna za vruće, ljetne dane.

Koža

Osim izbjegavanja kože iz okolišnih, životinjskih i etičkih razloga, riječi "ljeto" i "koža" obično ne idu zajedno. Izrađena od životinjske kože, koža je gusta tkanina koja je izvrsna za izolaciju tijekom hladnih sezona, ali nikako tijekom ljeta, koliko god ona dobro izgledala. Ljetna odjeća treba biti lagana i prozračna, a koža to nije. 

Akril

Slično kao najlon, akril je sintetički materijal i često je vruć i abrazivan. Akril ima velike sposobnosti vlaženja, zadržava vodu i vrlo je rastezljiv. Međutim, njegov sastav sintetskog poliakrilonitrilnog polimera čini ga jednom od najgorih tkanina koje kožu ne dozvoljavaju da diše.