Pravila su tu da se krše: Ova modna pravila trebala bi zanemariti

Moda je pravi začin u našim životima, ona je tu da bismo se igrale i uživale, a da bi igra bila zabavnija moramo odbaciti pravila

Pravila su tu da se krše: Ova modna pravila trebala bi zanemariti

Pravila su tu da bi se kršila, možemo ih shvaćati samo kao neki okvir u vremenu kojem živimo, ali nikako ne smijemo zaboraviti da su moda i trendovi tu samo da bismo se igrali s njima i uživale. Iako postoje neka vremena i događaji koji zahtijevaju skromnost i formalnost, naši ormari su zapravo igraonica.

Image

Vizažistica otkriva najveće pogreške koje radimo s maskarom. Provjeri griješiš li i ti


Modne trendove zabavno je pratiti i možemo sudjelovati u nekim pravilima modnih dizajnera, ali ono što nosimo je samo naše. Zbog toga donosimo popis pravila koja su već zastarjela i potpuno out. Možeš provjeriti slijediš li ih još uvijek ili si već odavno počela ići svojim modnim putem.

1. Tamno plava i crna ne idu skupa

Pravilo koje odavno ne vrijedi, a sestre Olsen ga se već dugo ne pridržavaju i često kombiniraju te dvije lijepe boje koje stvaraju elegantan outfit. Tamno plava i crna pravi su par. Vesta u tamno plavoj boji, skinny traperice i crne mokasinke profinjen su odabir za jesenske dane.

2. Cipele i torbica se moraju podudarati

Ovog pravila se još jedino pridržavaju kraljevske obitelji. Cipela i torbica više ne moraju biti od istoga materijala ili iste boje. U pedesetim godinama prošlog stoljeća žene su jako pazile na ovo pravilo i kupovale su komade koji će trajati godinama. Sada je sve puno zabavnije, elegantna torbica može se spojiti i sa sportskim hlačama, a visoke potpetice s torbicom od najlona.

3. Uvijek se nosi nakit od istog materijala

Voliš srebrni i zlatni nakit? Zašto bi se morala odlučiti samo na jedan? Nekad je vrijedilo pravilo da se nosi nakit od samo jednog materijala, ali kako su modna pravila ležernija, isto je i s nakitom. Uživaj u onome što voliš i samo odaberi najbolje za određeni outfit. Zašto svijet ne bi vidio tvoje najdraže komade nakita na jednom mjestu?

4. Elegancija ne znači da moramo nositi visoke potpetice

Ravne cipele su jednako chic kao i cipele s visokom potpeticom, ali možemo ih nositi i na mjesta gdje trebamo biti posebno elegantne. Sve je dozvoljeno, a znamo i koliko je jednostavnije hodati u njima. Ako nas je pandemija nečemu naučila, to je da je udobnost jako važna, a da različite kombinacije mogu biti elegantne.

5. Samo jedan uzorak u outfitu

Danas čak možemo reći da je pomalo dosadno paziti da uvijek nosimo samo jedan uzorak. Igranje s uzorcima već je godinama pravi must have, sjetimo se samo Carrie iz "Seks i grada". Danas je više bolje i hrabrije, ali iskreno i puno zabavnije.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.