Tajice za kojima se okreću

#podrzidomace: Alen Maričić proizvodi hit ženske tajice 'Banana Confidential'

Jarke boje, na prvu nespojive i žuta crta koju ne možeš ignorirati te kvalitetni materijali obilježja su tajica u koje smo se zaljubile, a potpisuje ih Zagrepčanin Alen Maričić

Ako ti treba nešto da te podigne s kauča i potakne da uskočiš u tenisice pa ono "sutra ću" pretvori u "idem odmah", imamo sjajnu stvar za tebe - tajice koje ćeš jedva čekati pokazati na stazi za trening ili u žustroj šetnji koja topi kilograme čak bolje od trčanja, tvrde novija istraživanja.

Iza njih stoji Alen Maričić, Zagrepčanin koji je nakon više od 20 godina u novinarstvu odlučio okrenuti stranicu i raditi nešto što zaista voli, a pokazalo se da je to dizajniranje tajica za žene. Hrabro se upustio u poduzetničke vode. Kaže, tek sad vidi što znači biti mali poduzetnik u Hrvatskoj, no usprkos brojnim preprekama s kojima se susreće, čvrsto stoji iza svog proizvoda i odlučan je da sve svoje ideje realizira. Da je to što radi kvalitetno, potvrđuje i činjenica da tajice prodaje diljem svijeta i žene su redom zadovoljne. Kaže, kod materijala ne pristaje na kompromis i bira samo najbolji.

"Volim kombinaciju američkih boja i japansku kulturu, njihovu muziku i modu, a moj dizajn je miks jednog i drugog, spoj američkih dresova iz 1930-ih, kada su se nosile boje koje koristim", objašnjava Alen te dodaje da je žuta crta njegov trade mark, zbog banane.

Image
Foto: RTL

Za kraj otkriva i kako pronaći savršene tajice. Kaže, ne kupuj naslijepo, obvezno ih isprobaj jer ne postoji univerzalni broj kada je riječ o ovom odjevnom komadu. Small kod jednog proizvođača nije isto što i kod drugoga. Također, ne radi pogrešku kojoj smo sklone, a ta je da se pod svaku cijenu nastojimo "ugurati" u manji broj.

Image

U videu pogledaj više o tajicama za koje smo uvjerene da će već ovog proljeća postati obvezni i omiljeni ženski sportski komad, a žuta crta zavladati teretanama, tartan stazama, naspima i ulicama.