Play logo

Počela su sezonska sniženja: Evo 10 must have komada koje trebaš uloviti na sniženju

Gdje god pogledaš, sniženja su počela, a naša Alma Premerl Zoko ima par savjeta

Počela su sezonska sniženja: Evo 10 must have komada koje trebaš uloviti na sniženju
Play logo

Od danas ( 1.7) zakonski su počela sezonska sniženja u koja su nas uveli brojni popusti i posebne ponude na dijelove kolekcija. Od danas je priča puno ozbiljnija -  danas bi sve što je u kolekciji proljeće/ljeto trebalo biti na sniženju od 30%-50%.  

Play logo

Znanstveno je dokazano da ljubiteljicama shoppinga kupovina na sezonskom sniženju podiže adrenalin i nivo hormona sreće ili serotonina, jača obrambeni mehanizam tijela, daje nevjerojatnu energiju. Rezultat je najčešće dobar ulov temeljnih odjevnih komada za ovu i iduću sezonu. Na one koje ne vole kupovinu u gužvama, kad se za neke komade u vašim brojevima treba doslovno boriti ovakva vrsta šopinga predstavlja ogroman stres i rezultira još jednim priznanjem ' ja nikad ništa ne nađem za sebe u tim gužvama'. 


Bez obzira koliko uživaš u ovim trenucima, nastoj si ih maksimalno olakšati! Ovo su ključni savjeti za kupovinu na sniženju ( čitaj: vodič za one koje ne ljube sniženja, ali ne mogu mu odoljeti posebno nakon priča o ulovima svojih 'šopingotalentiranijim' prijateljicama)  

Za početak - pripremi se za kupovinu na sniženju! Odjeni odjeću koju možeš lagano skinuti, obuj ugodnu obuću koja se isto lako skida i ne zaboravi imati pun želudac.  Ako si gladna, donosit ćete brzoplete odluke koje ćeš poslije požaliti. 

Play logo
Izvor: undefined


(FOTO: Nikola Zoko)

•Nikako nemoj kupovati 'na prvu loptu'. Uvijek prvo pregledaj više trgovina kako bi bila sigurna da si nešto kupila po najpovoljnijoj cijeni.  Ali ciljanih, ono što te zanima. Ulazak i izlazak iz trgovina 'samo da vidiš što ima' vrlo brzo umori. Navij alarm na mobitelu i za svaku trgovinu koja te zanima izdvoji 20 minuta. Ako ne pronađeš u tom periodu ono što te zanima, nećeš ni naći ništa za sebe. 

•Pripazi na oštećenja na artiklima jer na rasprodajama se mogu pronaći i oštećene stvari. Ako želitš kupiti samo ono što ti je potrebno, prvo pročešljaj trgovine i provjeri cjelokupnu ponudu. Artikle možeš i slikati mobitelom kako bi zapamtila što ti se svidjelo. 

•U kupovinu kreni kad je najmanja gužva (izbjegavaj vikend). Puno ljudi će te učiniti nervoznom pa ćetš htjeti obaviti kupnju što prije i tako kupovati brzopleto. Kako bi si olakšala kupovinu, kod kuće sastavi popis onoga što ti najbolje odgovara i tek drugi dan kreni u kupovinu kada se svi dojmovi slegnu. Kako si oboružana popisom, znat ćeš i koliko ti treba novca, stoga sa sobom ponesi točno onoliko gotovine koliko ti je potrebno, a kartice ostavi kod kuće. Tako ćeš osigurati da ne pređeš zadani budžet. 

Play logo

•Kupuješ li u shopping centru, ostavi kaput u automobili ili ormariću koji se nalazi na ulazu u centar. Odjeni laganiju odjeću kako vam ne bi bilo vruće. Isto tako ponesi torbu koju lako možeš prebaciti preko boka i imati slobodne ruke prilikom kupovine. 

Izvor: undefined


(FOTO: Nikola Zoko)

•Ideš u kupovinu sama ili u društvu osoba koje te neće sputavati i ubrzavati. Za kupovinu na sniženju treba vrijeme i koncentracija - ma kako to smiješno zvučalo! Kupuješ li sama, dobro se koncentriraj na ono što ti se sviđa. Isprobaj i, ukoliko nisi sigurne da li ti dobro stoji,  napravi selfie u kabini i pogledaj fotku. Svi smo mi vizualni tipovi i na osnovi snimljene fotke možeš dobiti odgovor. Isto tako, ukoliko kupuješ s frendicom razluči da li vas 'nagovara' na komad odjeće koji je u sklad s tvojim, odnosno njezinim stilom. Naime, labilnije šminkerice često kupuju ono što im frendica savjetuje, a kupljenu stvar kasnije nikada ne nose. Ne budi jedna od tih… 

Play logo

•Slušaj svoje tijelo - ukoliko ti je sila na wc, žedna si, bole te noge,  želiš nešto pojesti - napravi to. Princip 'još samo da uđem u ovaj dućan' a onda ću ovo ili ono… može biti kontraproduktivan za šoping. Odluke koje donosiš u takvim trenutcima nisu uvijek ispravne jer te nešto 'muči'. U takvim trenutcima dolazi do nepotrebne ili krive kupovine što svakako treba izbjeći.  

Izvor: undefined


(FOTO: Nikola Zoko)

Što se tiče samog izbora odjeće, zapamti najvažnije: budi klasičarka u razmišljanju. Neki must have predmet ove sezone (primjerice haljinu sa šljokicama, tigrasti topić) kupi samo ako ga možeš odjenuti barem pet puta u ovoj sezoni. Klasične komade poput jednostavnih suknji, haljina, jakni, odijela smatraj pravim ulovom na sniženju i novom bazom u svojem ormaru. 

Play logo

10 MUST HAVE komada koje treba 'ugrabiti' na sniženju! 

1.Jednostavno tamno poslovno odijelo koje se može nositi na posao tijekom cijele godine. Pazi na vrstu tkanine. Neka bude od laganog, ljetnog štofa. 

2.Crni sako (pazi da je model u skladu s građom tijela i dobre veličine) koji je klasika u odijevanju, jednako kao i mala crna haljina, crne majice ili bijela košulja 

Play logo

3.Baloner koji je ostao od proljetne kolekcije, a još je uvijek in. Njega ćeš nositi u prvim danima jeseni. 

4.Nešto svečane odjeće, ostatak od ponude za maturante koju ćeš moći nositi u svečanim prigodama tijekom jeseni. Možda je sada vrijeme za kupovinu haljine za vjenčanje prijatelja…

5.Klasične salonke zatvorenih prstiju, balerinke od prave kože u crnoj, sivoj ili smeđoj boji. Njima ćeš se posebno razveseliti ove jeseni, a sada ih možeš pronaći i 70% povoljnije. 

6.Uz to, na sniženju možeš kupiti čizme – čak i dva para za cijenu jednih. 

7.Dnevne haljine su uvijek odličan ulov sa sniženja. Sada mogu biti snižene i do 70%, sve ovisi jesu li u trgovinu stigle na početku sezone ili na samom kraju. U kabinu kreni sa svim modelima koji ti se sviđaju kako bi na kraju imala izbora. 

8.Kvalitetno donje rublje, pidžame… Sve se to isplati kupiti na sniženju. Sada možeš obnoviti rublje, kupiti dugo željenu svilenu pidžamu.  

9.Dnevna, večernja ili poslovna torba… Potraži omiljeni dizajnerski potpis i finiju izradu. U vrijeme sniženja možeš kupiti kožnu torbu i 50% povoljnije. Kad obnavljaš svoje modne detalje, obnovi ih u potpunosti. Kupi novi novčanik, privjeske za ključeve… 

10.I za kraj, voliš li modne detalje kao što su marame, nakit, šešire, kape potraži i njih po sniženim cijenama.  Sad možeš kupiti ultra popularne mrežaste hulahupke za 9 kuna. 

Play logo