Play logo

Nova H&M suradnja

Slijedeći dizajner na listi slavnih suradnika lanca H&M će biti Roberto Cavalli!

Nova H&M suradnja
Play logo

Iako nije više baš i neka novost, ipak vrijedi napisati par redaka o ovoj vijesti.

Play logo

A ona glasi: 
Svima nam poznati i dragi švedski lanac trendy-pristupačne odjeće H&M objavio je kako će slijedeći dizajner na listi njihovih slavnih suradnika biti...
Roberto Cavalli!

Veliki talijanski dizajner  biti će prvi dizajner u povijesti H&M koji će osmisliti i mušku i žensku kolekciju.
Do sada su zvijezde-dizajneri osmišljavali samo žensku odjeću.

Kolekcija pod službenim nazivom "Robert Cavalli at H&M" ( nikad nebi pogodili :), sastojat će se od 25 komada ženske i 20 komada muške odjeće,
Svi zainteresirani neka u svom kalendaru zaokruže 8. STUDENI 2007, jer će na taj  svečani dan započeti prodaja navedenih primjeraka.

Play logo

Kako je sklopljen ugovor o ekskluzivnosti, kolekcije će biti dostupne isključivo u 200 odabranih H&M prodavaonica i unutar određenog vremenskog perioda.

Izvor: undefined

Cavalli je poznat po glamuroznoj i raskošnoj odjeći, pa će biti  vrlo zanimljivo vidjeti kako se glamour uklapa u ležeran i mladenački H&M stil.
Neki kažu kako možemo očekivati puno ukrasa,  printove inspirirane prirodom i mnogo boje.

Izvor: undefined
Izvor: undefined
Izvor: undefined

O samoj suradnji dizajner je izjavio:
" Kao prvi talijanski dizajner u povijesti H&M-a, entuziastično sam prihvatio njihov poziv na suradnju. Sa ponosom ću prenijeti živahan i pozitivan duh mojeg rada novoj publici, koja će imati mogućnost inerpretacije mojeg stila na svoj, individualan način.
Volim slobodu i izazove: pomicanje granica i eksperimentiranje u raznim smjerovima.
H&M za mene predstavlja sve navedeno.
Kolekciji ću dodati dašak svečanog i nestvarnog."

Play logo
Izvor: undefined
Izvor: undefined

Roberto Cavalli je rođen u Firenzi prije 67 godina, gdje i danas živi sa suprugom Evom Duringer koja je osvojila titulu svjetske Miss Universe 1978, i njihovo troje djece. Majka mu je bila poznata stilistica, a djed priznat slikar-impresionista. Njihov umjetnički utjecaj unio je u prekrasne modele još za vrijeme studija na likovnoj akademiji. Tada otkriva novi način printanja kože. Krajem 60-tih godina otvara malu manufakturu i izrađuje printanu odjeću nadahnutu slikarstvom. Europska elita obožava njegove izume i fashion istraživanja. Ali slava će doći kasnije, pošto tih osamdesetih godina 20. stoljeća sve oči su uprte u modele Giannija Versace, smatranog najtalentiranijim talijanskim kreatorom. Cavalli je bio skoro zaboravljen.

Izvor: undefined

Početkom zadnjeg desetljeća prošlog stoljeća, kreator je zamislio i ostvario dopadljivu liniju printane odjeće životinjskih motiva. U mantile je zašio kristale, ali i u kožne jakne, koje su neprestano nosile Kate Moss, Madonna i Naomi Campbell.

Izvor: undefined

Novi uspon je dozvolio firentinskom majstoru mode otvoriti dućan na njujorškoj Madison Aveniji uz veliki "bar-restaurant". Malo prije pokazao je  prvu mušku kolekciju pod nazivom "Just Cavalli". Doživio je veliki uspjeh zahvaljujući mladima, koji su sasvim prihvatili njegov osobiti stil! Prije pet godina svjetska Fashion grupa  proglasila ga je kreatorom godine! Kao odgovor tom ugodnom iznenađenju, stilist je predstavio novi miris "Roberto Cavalli"!

Play logo
Izvor: undefined


Ne preostaje nam ništa drugo nego pričekati studeni...a do onda; živi bili pa vidjeli!

Džana Mujadžić                                                                        Ana Golubić
www.baggiz.net

Play logo