Ne moraš pratiti modne trendove: Sedam zlatnih pravila za bezvremenski stil koji je uvijek in

Postoje žene čiji modni stil pokazuje ležernost i bezvremenost. One uvijek odabiru komade koji im pristaju i slijede nekoliko pravila

Ne moraš pratiti modne trendove: Sedam zlatnih pravila za bezvremenski stil koji je uvijek in

Postoje žene koje su bez obzira na dob uspjele izgraditi stil koji je bezvremenski i nisu opterećene modnim trendovima niti s odjećom koje nose žene oko njih. Takav osjećaj za modu znak je da žena zna što joj dobro pristaje i drži se toga bez obzira na godine. Njoj je najvažnije kroz odjeću izraziti sebe. 


Image

Neutralne nijanse savršen su izbor za stvaranje 'capsule' garderobe, a ove komade želimo u svom ormaru


Žene koje djeluju da se ne zamaraju modom jako paze na kvalitetu odjeće. Lijepo krojeni komadi jedan su od glavnih obilježja bezvremenskog stila jer trendovi dolaze i prolaze, a ovakva odjeća može se nositi godinama. Naravno paze na odabir cipela i nikad ne pretjeruju s modnim dodacima jer ne smijemo zaboraviti važno modno pravilo "manje je više". 
Odlučile smo istražiti kojih pravila se one uvijek pridržavaju i nije ih bilo tako teško otkriti. Jednostavna su i dovoljno je samo razmisliti u čemu se osjećamo lijepo i ugodno i provjeriti što imamo u ormaru.

Ne fokusiraju se na trendove

Klasični komadi i odjevne kombinacija kao što su crna dolčevita, traperice ravnog kroja, klasične gležnjače i bijela majica osigurat će određenu ležernost, a izgledat ćeš kao da se nisi previše trudila. Neopterećenost je glavni ključ za dobar bezvremenski stil. Francuskinja Jeanne Damas smatra se predstavnicom takvog stila. Sve u njezinom modnom izričaju je lijepo i nenametljivo.


Izbjegavaju odjeću nemarnog kroja

Iako su predimenzionirani modeli već nekoliko godina pravi trend, žene koje vole klasično odijevanje izbjegavat će ove komade u svom ormaru. Lijepo krojeni komadi jedan su od glavnih obilježja bezvremenskog stila jer trendovi dolaze i prolaze, a ovi komadi se mogu nositi godinama.


Vrlo pažljivo biraju cipele

Svaka žena koja ne ovisi o trendovima posjeduje klasične modele cipela u svom ormaru poput  salonki, oksfordica, gležnjača i jednostavan model s blok petom. Važno je da cipele idu uz outfit, a ne da su najmoderniji model.


Imaju nekoliko najdražih modnih kombinacija

Nikad nećeš čuti kako žena koja prati ove modne savjete kaže da nema što za odjenuti. Ona uvijek ima nekoliko modnih kombinacija za različite prilike u kojima se osjeća samouvjereno.

Ne pretjeruju s modnim dodacima

Previše modnih detalja odjednom može upropastiti cijeli izgled, a za klasičan stil potrebno je odmjereno staviti statment komad koji će podići cijeli look.

Pažljivo biraju jakne i kapute

Budući da smo često u sakoima, proljetnim jaknama ili pak zimskim kaputima, to je prvi komad koji će netko primijetiti na tebi i zato ih je važno pažljivo birati. Klasični komadi, poput balonera i statement komadi, poput kaput s neobičnim uzorkom,  obavezni su u svakom ormaru.

Biraju samo odjeću koja im pristaje

Žene koje paze na ova pravila i ne prate trendove svjesne su svog tijela i nose samo ono što im pristaje i laska figuri. Dobar stil nema nikakve veze s konfekcijskim brojem, važno je da žena zna što želi. 


Možda će te zanimati

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Prve reakcije finalista 'Superstara': Neki nisu očekivali prolazak dalje

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Spektakl i suze u studiju 'Superstara': U finale idu Hana, Dino, Toni i Petar!