Naša Alma u Mohitu je našla jakne u kojima ćeš izgledati mršavo i seksi

Sva ženska tijela su lijepa, tu nema rasprave! Ali ne stoji nam svima jednako dobro određeni model. Saznaj na što moraš paziti i kako izabrati savršenu zimsku jaknu za sebe

Naša Alma u Mohitu je našla jakne u kojima ćeš izgledati mršavo i seksi

'Napuhanci ' koji će te ugrijati ove zime! Tako opisujem hit jakne ove zime koje vješto koketiraju ovogodišnjim negiranjem mode i modnih trendova, ali i potrebom da nam je toplo kad smo na svježem zraku.  Najčešće dolaze s različitim punjenjem, u različitim bojama i s različito štepanom površinom pretvarajući se u 'poplun pokrivalice' koje savršeno griju.

Upravo prošivima površine jakne, leži i sva mudrost oko odabira pravog modela koji će te lijepo (za)grijati ne čineći od tvog tijela ono što nije (odaberi sama- krafnica, buhtlica, loptica…).  

Kako odabrati pravi model Mohito jakne? 

Moraš razmišljati o površinskim prošivima u skladu s tijelom

Dakle, dobro je pogledaj izvana i odjeni onu koja laska građi tijela. Što je više prošivena, to će više sakriti obline. Poput ove na slici dolje: 

Image


Mohito, 379 kn

Suprotno tome konkretni kvadrati na površini jakne lijepo naglašavaju ženstvenost i volumen tijela . Kad pogledaš ove dvije jakne uočit ćeš i ovratnik- na prvoj jaknici je on širok, a na drugoj uži. I to ima svoju ulogu. Širi ovratnik odlično sužava i produljuje kraći i širi vrat, a uži ovratnik skraćuje dulji vrat optički povećavajući volumen glave (za one koje imaju malu glavu i široka ramena). 

Image


Mohito, 399 kn

Bokovi vole asimetriju

Nemoj to zaboraviti, ako si od mame naslijedila baš raskoš u tom dijelu tijela. Kako bi odabrala asimetriju tunike ili haljine tako odaberi i asimetriju jakne. Savjet više- imaš li jača bedra i bokove pazi na boju jakne koju nosiš - crna je klasika, ali puno bolje rješenje prljavo roza. Ona ima moć u korigiranju različitih linija, pa na ovoj jakni samo povećava moć nejednakih linija.  

Image


Mohito, 599 kn

Ne zaboravi naglasiti struk, čak i ako ga nemaš

Kad je o jaknama riješ to je uvijek dobar alat za dojam - mršava sam u svojoj zimskoj jakni. Kako bi dojam bio što bolji, pazi na koji su način štepane linije. Donji dio jakne trebao bi biti asimetričan kako bi se u potpunosti izgubila širina stražnjice i jači bokovi! Dobar primjer takve pokrivalice je jakna ispod:

Image


Mohito, 599 kn

Ravni ili A kroj? I o tome ovisi kako će ti stajati kaputić/jakna

A kroj odaberi ukoliko želiš sakriti bedra i bokove, ali i naglasiti noge. Kombiniraš li uz A kroj i nejednakost prednjeg/stražnjeg dijela jakne magija je još veća. Ne zaboravi i na kapuljaču - ona proširuje ramena, ali i produljuje kratki vrat.

Image


Mohito, 449 kn 

Ravni kroj jakne je za vitke, skladno građene ali i mršavije žene. Ukoliko još paziš na to kako su raspoređeni prošivi na jaknama i s tim detaljem možeš učiniti puno. Dakle, kad odjeneš jaknu pogledaj prate li vodoravne linije dijelove dijela - iznad i ispod prsiju, liniju struka, liniju malih bokova, bedara…). Ako da- jakna je savršen način da pojačaš volumen tijela ako ti je potreban ili optički ublažiš svoju visinu. 

Image


Mohito, 449 kn

Mat ili sjajno?

To si se vjerojatno pitala prilikom istraživanja ponude. Sjajne jakne su ove sezone apsolutni hit, pa ih viđam po ulicama grada. Ako ćemo o modnim pravilima, evo nekoliko na ovu temu. Dakle, imaš li masnu kožu, ne nosi sjajnu jaknu.

Isto tako ženama okruglog lica ne pristaju sjajne jakne, kao i onima koje nose puno uzoraka, lakiranih komada. No, kako ove zime lice prekrivaš maskom, a širinu lica sužavaš kapom jer su sva druženja svedena na boravak na otvorenom što reći nego - daj si oduška! Navuci sjajni 'napuhanac' i kreni u grad! 

Image


Mohito, 499 kn