Najpopularnije boje za 2016. godinu

Nježne nijanse za 2016. godinu

Najpopularnije boje za 2016. godinu

Već tradicionalno potkraj svake godine poznati institut za boje Pantone objavljuje koje će boje biti najpopularnije u sljedećoj godini. 

I dok je 2015. godinu obilježila Marsala, nama običnim laicima poznatija kao bordo, glavne boje u 2016. biti će nešto nježnije. Prema stručnjacima iz Pantonea, pastelne nijanse roze i plave boje obilježit će godinu pred nama. Kako su ih oni stručno nazvali – Rose Quartz i Serenity – zajedno čine divnu harmoniju i daju nam umirujući osjećaj. Image


ili puderasto roza je nježna nijansa koji prenosi suosjećanje i osjećaj pribranosti, a asocira nas na zalazak sunca, propupali cvijet ili rumeni obraz.


Image


Serenity (Pantone 15-3919) ili nebesko plava nijansa je prozračan ton, koji dočarava prostranstvo plavog neba iznad nas, donoseći osjećaj olakšanja i opuštenosti.


Image


Kako tvrdi glavna direktorica Pantonea, Leatrice Eiseman, ove su boje odabrane jer nam je u današnjoj užurbanoj svakodnevici svima potrebno malo mira i nježnosti. 

 „Sjedinjene, Rose Quartz i Serenity donose ravnotežu te odražavaju povezanost i opuštenost, kao i opuštajuće osjećaje reda i mira“, navodi Eiseman. Iako su ove nijanse vrlo lijepe i same za sebe, upravo je njihova mješavina magična i umirujuća, tvrde stručnjaci. 


Image


Odluka Pantoneovih stručnjaka najviše će utjecati na svijet mode, a mi vam u nastavku predlažemo nekoliko odličnih kombinacija s ovim it bojama.Ipak, to ne znači da se sada morate pojaviti od glave do pete odjeveni u ove boje, dovoljno je da samo jedan komad ili pokoji modni dodatak bude u ovoj boji. 

I u ponudi high street brendova vidljiv je utjecaj ovih boja, a za vas smo izdvojili nekoliko upečatljivih komada koji su nam se najviše dopali. 


Izvor: www.facebook.com/PantoneColor
www.pantone.com
www.fashionisers.com
Pinterest

Kombinacije s Pinteresta

Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Image


Ponuda high street brendova

Asos H&M Mango Zara