Najljepše filmske vjenčanice koje ćemo uvijek pamtiti

Sedam prekrasnih vjenčanica koje su zaslužile kultni status

Najljepše filmske vjenčanice koje ćemo uvijek pamtiti

Svaka od nas voli pogledati nove modele vjenčanica i malo ih prokomentirati s prijateljicama, bez obzira planiramo li vjenčanje ili smo već u braku. 

Image

Za buduće mladenke: Ovakve će vjenčanice biti hit 2020.

Vjenčanice o kojima najčešće pričamo su one poznatih zvijezda i javnih osoba koje uvijek privlače našu pažnju i koje su ponekad toliko upečatljive i posebne da se o njima priča i godinama poslije.

Tu su i vjenčanice iz filmova i serija od kojih su mnoge postale toliko popularne da su stekle gotovo kultni status. Neke od tih vjenčanica izgledaju pomalo neobično, dok su druge zaista prekrasne i elegantne pa bi ih svaka od nas rado odjenula, barem jednom u svom životu. Mi svoje favorite među filmskim vjenčanicama imamo i uvijek ih se rado prisjetimo, a otkrivamo ih u fotogaleriji u nastavku.


Foto: Instagram, YouTube screenshot

Carrie Bradshaw - Seks i grad

Tko bi mogao zaboraviti Carrienu vjenčanicu uz koju je nosila pticu na glavu? Riječ je zasigurno o jednoj od najpoznatijih filmskih vjenčanica, a kreirala ju je poznata modna dizajnerica Vivienne Westwood. Nažalost, Carrie se u ovoj vjenčanici nije udala jer ju je Faca odlučio ostaviti i tako joj slomio srce po tko zna koji put.

Maggie Carpenter - Odbjegla nevjesta

Film 'Odbjegla nevjesta' zasigurno si pogledala bezbroj puta, a Julia Roberts u ovom filmu nosi nekoliko prekrasnih vjenčanica pa je teško odlučiti koja je ljepša. Svaka je posebna na svoj način, no nama se ipak najviše sviđa ona u kojoj se Maggie Carpenter (Julia Roberts) na kraju udala za čovjeka svog života - Homera Eisenhowera Grahama (Richard Gere). 

Anastasia Steele - Pedeset nijansi slobodniji

U trećem dijelu poznatog erotskog filmskog serijala, Anastasia Steele, koju je utjelovila lijepa glumica Dakota Johnson, udaje se za svog mračnog princa - Christiana Greya kojeg je odglumio Jamie Dornan. Sama vjenčanica je romantična i pomalo seksipilna, a dizajnirala ju je ju je Monique Lhuillier.

Monica Geller - Prijatelji

Voliš li seriju 'Prijatelji', onda si zasigurno plakala od sreće kad su se Monica i Chandler nakon svoje duge veze napokon odlučili vjenčati u sedmoj sezoni. Ceremoniju vjenčanja vodio je Joey, a sve je popraćeno dobro poznatim humorom i smiješnim scenama. Vjenčanica koju je Monica (Courteney Cox) nosila je jednostavna i elegantna, a začinila ju je glamuroznim veom na kosi. 


shimmer fallback


Bella Swan - Sumrak saga: Praskozorje (1. dio)

Vjenčanica mlade Belle Swan, koju je utjelovila glumica Kristen Stewart, pravo je remek djelo i vječno ćemo je pamtiti. Djeluje jednostavno na prvi pogled, no zapravo je izuzetno profinjena i elegantna. Na leđima ima otvoreni dio ukrašen čipkom, a ova filmska vjenčanica naprevljena je po uzoru na kreaciju Caroline Herrere. 

Juliet - Zapravo ljubav

U filmu 'Zapravo ljubav' lijepa Juliet, koju glumi Keira Knightley, nosi prekrasnu vjenčanicu u pomalo eklektičnom stilu koja joj savršeno stoji, a scena u kojoj izlazi iz crkve zajedno sa svojim suprugom jedna je od onih koje ćemo vječno pamtiti. 


Emma i Liv - Rat među nevjestama

Još jedan film u čijem su središtu upravo vjenčanja dviju prijateljica koje su zabunom odredile isti datum pa radi toga njihovo prijateljstvo dolazi na kušnju. Emma (Anne Hathaway) i Liv (Kate Hudson) nose prekrasne vjenčanice u ovom duhovitom filmu kojemu se uvijek s radošću vraćamo.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.