Radije pripazi

Izbjegni ih: Uz ove modne kombinacije izgledaš starije nego što jesi

Svi činimo pogreške trudeći se izgledati najbolje što možemo, ali ove modne katastrofe učinit će te starijom nego što jesi

failovi.jpg
Foto: Profimedia

Mijenjaš se cijeli život, nešto što ti je dobro stajalo i što ti se jako sviđalo prije nekoliko sezona danas ti možda više ne bi ni palo na pamet da odjeneš. Kada je u pitanju dobar stajling, ne treba slijepo pratiti trendove da bi izgledala dobro. Baš suprotno - treba furati svoj stil.


Image
Jedna za svaku ženu i svaku priliku

Od 79 kuna: Duge lepršave haljine kao stvorene su za vruće ljetne dane

Izgledati kao si ispala sa Zarine stranice ne znači da imaš stila, nego samo da imaš preferenciju prema određenom brendu. Stil bi trebala graditi ovisno o tjelesnoj konstituciji, godinama i naravno, preferencijama i isključivo nsvom ukusu.

Bitno je pronaći zlatnu sredinu jer ljepota je u umjerenosti i karakteru, a ti svoju možeš pokazati i kroz odjeću i modne dodatke. Svi činimo greške trudeći se izgledati najbolje što možemo, ali ove modne katastrofe će te učiniti starijom nego što jesi, a to nikako ne želiš...


Samo crno

Crno se smatra bezvremenskom elegancijom i u trendu je baš uvijek, bez obzira na visoku ili high street modu, ali potpuno crna kombinacija može izgledati bezidejno i u tome ćeš djelovati puno starije nego što jesi. Ne kažemo da je crna odjeća problem, ali crnu boju je uvijek pametno kombinirati s nekom drugom bojom ili modnim dodatkom u boji.

Image
Foto: Profimedia

Prevelika odjeća

'Oversized' je još uvijek u modi, baš kao i prevelike košulje, hlače i blejzeri, i može dobro izgledati ako se pametno iskombinira, ali u suprotnom ćeš jednostavno izgledati kao da te odjeća progutala. Zlatno pravilo je da 'oversized' odjeću uvijek nosiš na jednom dijelu tijela, znači ili gornji ili donji dio - nikako oboje.

Image
Foto: Profimedia

Odjeća koja ti ne pristaje

Nismo svi isti, majica koja tvojoj frendici pristaje kao salivena na tebi izgleda očajno. Ali ne brini, to znači samo da ste različito građene. Uvijek kupuj odjeću koja ti pristaje i ako ti nikako ne stoje kratke suknje, bolje ih nemoj nositi iako si zaljubljena u njih. Nema ništa gore od odjevnog predmeta koji naprosto nije za tvoju konstituciju jer, koliko god ta suknja bila predivna, ako ti ne stoji dobro, postat će neatraktivna.


Image
Foto: Profimedia

Duge suknje

Prekrasne duge suknje stajat će gotovo svakom obliku tijela, ali važno ih je dobro iskombinirati s nekim lakšim, užim gornjim dijelom. Duge suknje uglavnom su šire prema stopalima i ako ju iskombiniraš s košuljom ili majicom koje su sličnog opuštenog kroja, izgledat ćeš nezgrapno i neatraktivno.

Image
Foto: Profimedia

Pažljivo s bojama

Rijetko tko želi izgledati kao modni papagaj. Jednako kako je važno razumjeti svoju konstituciju i znati joj prilagoditi odjeću, od esencijalne je važnosti pravilno uparivati boje inače bi mogla izgledati i do pet godina starije. To što ti se baš sviđaju smeđe nijanse ne znače da ti dobro pristaju. To uvelike ovisi o tonu tvoje kože, boji kose i očiju. Ako imaš hladni ton kože trebala bi nositi hladnije tonove, ako imaš topli ton, šarene nijanse su za tebe. Generalno, izbjegavaj pastelne boje jer imaju tendenciju dati 'ispranu nijansu' tvom tenu zbog čega djeluješ starije. Ako ih ipak voliš nositi, svakako ih kombiniraj s jačim bojama.

Image
Foto: Profimedia

Možda će te zanimati

Image
'MAMA JE BOLJE'

Nakon teške bolesti, naša novinarka napisala je slikovnicu kako bi pomogla svom sinu i drugoj djeci

Image
'BUDI MI PRIJATELJ'

Osigurajte bezbolnije liječenje najteže bolesnoj djeci iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević"