Play logo
Slažeš li se?

Mnogima omražene: Zašto se traperice niskog struka ne bi trebale vratiti u modu?

Da se ne radi o samo još jednom komadu odjeće mogu potvrditi mnoge žene koje su zbog traperica niskog struka godinama patile

pexels-karolina-grabowska-4210860 (1).jpg
Foto: Pexels
Play logo

Istina je, traperice niskog struka mogle bi nam se ponovno vratiti u modu, ali mnoge žene protestiraju protiv toga. Pitaš se kako jedan odjevni predmet koji smo sve nosile tijekom 2000-ih može imati toliko mrziteljica u svijetu? Pokušat ćemo objasniti u nekoliko tvrdnji.

Play logo

Sve se vrlo vividno sjećamo ravnog trbuha Britney Spears ili Paris Hilton koja se u trapericama niskog struka šetala čak i po crvenom tepihu. Nije samo ona nosila ovaj trend, nosile smo ga i sve mi. Patent na takvim hlačama bio je toliko malen da ga gotovo nije ni bilo, a bilo koje donje rublje da smo obukle ispod njih sigurno bi se vidjelo.

I dok je ovo samo po sebi dovoljno iritantno, nekako smo preživjele taj period i sada napokon nosimo hlače visokog struka iz kojih ništa ne viri - pa čak ni duboke pamučne gaće. Mnogi se upravo zato i čude što su traperice niskog struka dobile tako loš ugled ovih dana, no na to se čude oni koji kroz taj trend nisu morali proći.

Play logo

Iako su naizgled samo još jedan odjevni predmet, za tisuće žena diljem svijeta ove su traperice simbol borbe koje su morali voditi s vlastitim tijelom. Kada smo nosile traperice koje su toliko niske da ih skoro pa nismo mogle niti nositi bez depilacije međunožja, ono što je zapravo bilo u prvom planu nije moda nego naše tijelo. Sve te zvijezde koje su proslavile traperice niskog struka imale su savršenu građu i proporcije.

Takvu tjelesnu građu nije teško održavati kada oko sebe imamo tim nutricionista i fitness trenera koji prate svaki naš korak, no za jednu prosječnu ženu, a još više i tinejdžericu, takav životni stil nije održiv. Kada smo konstantno bile okružene supermodelima čije je tijelo bilo u centru pažnje outfita, nitko se nije htio pojaviti u takvim trapericama bez da u njima izgleda jednako savršeno. To je na izgladnjivanje potaknulo cijelu jednu generaciju žena koje se bore s poremećajima u prehrani možda još i danas.

Play logo

Iako problem nije samo u trapericama niskog struka, one su simbol tadašnje mode, iznimne mršavosti i izgladnjivanja koji može trigerirati mnoge žene koje su to proživjele. Ako se takvi predmeti ponovno masovno populariziraju, postoji šansa da će još jedna generacija mladih djevojaka doživjeti istu sudbinu kao one u 2000-ima. Na ovu su se temu posebno pobunile milenijalke koje ne žele da još jedna generacija doživi iste traume kao i one.

Zato idući put kada čuješ da netko negoduje na sam spomen traperica niskog struka ili na njih preokreće očima, sjeti se što iza ovog bezazlenog komada odjeće uistinu stoji.

Play logo