Fashion događaj godine, Met Gala, otkazan je zbog korone: Prisjetile smo se 10 legendarnih outfita

Met Gala modni je event godine, no ova 2020. pomrsila je planove svima pa i organizatorima tog velikog fashion događaja, pa su ga morali otkazati. Iako se nećemo moći diviti novim outfitima zvijezda, odlučile smo se prisjetiti nekih upečatljivih iz prijašnjih godina

Fashion događaj godine, Met Gala, otkazan je zbog korone: Prisjetile smo se 10 legendarnih outfita

Iako se već nekoliko mjeseci o tome šuškalo, sada je stigla potvrda – Met Gala 2020. je otkazana zbog pandemije koronavirusa. Unatoč tome što mi u Hrvatskoj više nemamo tolikih problema zbog rapidnog širenja smrtonosnog COVIDA-19, SAD se još uvijek teškom mukom bori s obuzdavanjem zaraze. Upravo stoga, organizatori Met Gale odlučili su otkazati event u svibnju i potencijalno ga odgoditi za neki kasniji, sretniji, datum ove godine.

Mnogi se tako sada nadaju da će znanstvenici ili uskoro pronaći cjepivo ili pronaći neko drugo rješenje za obuzdavanje pandemije, kako bi se na jesen mogla održati Met Gala, uvjerljivo najbitniji modni događaj svijeta slavnih.


Ipak, s obzirom na trenutno nezavidnu zdravstvenu situaciju u SAD-u, treba biti spreman na mogućnost da se ove godine Met Gala uopće neće održati. Metropolitan Museum of Arts, koji sve i organizirao, dao je u svojem priopćenju naslutiti da se nema uopće namjeru ni otvarati prije kraja kolovoza, ako i tada.


Osim što će ljubitelji mode diljem svijeta biti pogođeni ovom odlukom, štetu će pretrpjeti i Costume Institut tog muzeja koji obično na Met Gali kroz donacije uspije sakupiti više milijuna dolara i praktički se financira samo od tog jednog glamuroznog eventa. Tako je prošle godine skupljeno na Met Gali čak 15 milijuna dolara.


Da sve ne bi bilo tako crno, Metropolitan Museum planira sljedeće godine organizirati veliku proslavu svog 150 rođendana, pa bi Met Gala 2021. mogla biti raskošnija no ikad. Kako bismo se prisjetili zašto je taj događaj tako bitan za svijet mode, odlučile smo izabrati deset outfita slavnih glumica i pjevačica koje su proteklih par godina apsolutno blistale na crvenom tepihu Met Gale i pomicale fashion granice.

Blake Lively na Met Gali 2018. u Versace haljini oduzimala je dah

Cardi B također je imala vrlo upečatljive outfite

Rihanna je na Met Gali 2015. sve oduševila svojom pojavom

Još jedno Rihannino izdanje koje je zaintrigiralo modne stručnjake

Gigi Hadid u haljini s motivom leptira 2018.

Samo jedan od mnogih legendarnih outfita Kim Kardashian na Met Gali

Kylie i Kendall Jenner na Met Gali 2019.

Beyonce u prozirnoj haljini 2015. godine

Lady Gaga 2019. u nevjerojatnoj ružičastoj kreaciji

Seksi izdanje Jennifer Lopez za Met Galu 2018.