Play logo

Elie Saab- maštoviti Libanonac- kreator bajkovitih haljina koje obožavaju slavne dame diljem svijeta

Glumice, pjevačice i plemkinje obožavaju njegove, a mi smo izdvojile neke od njegovih najposebnijih haljina koje su poput umjetničkog djela

Elie Saab- maštoviti Libanonac- kreator bajkovitih haljina koje obožavaju slavne dame diljem svijeta
Play logo

Elie Saab jedno je od onih imena svijeta mode za koje su vjerojatno baš sve žene čule. Njegove luksuzne, raskošne haljine najčešći su odabir slavnih dama, pa tako na svakom crvenom holivudskom tepihu možemo vidjeti više njegovih prekrasnih haljina. Ovaj libanonski modni dizajner jedan je od najcjenjenijih u svijetu, a kreacije njegovih ekskluzivnih vjenčanica postižu vrtoglave cijene od čak nekoliko stotina tisuća dolara.

Modno carstvo Elie Saaba smješteno je u njegov rodni Libanon, ali ima i posebne radionice u Parizu i Milanu. Naime, potražnja za njegovim haljinama je tolika da jedna radionica jednostavno tijekom godina više nije mogla isporučiti toliko haljina koliko ima kupaca. Ono po čemu su toalete ovog dizajnera toliko poznate je upotreba jako skupih materijala i detalji od dijamanata i kristala.

Play logo


Biseri, drago kamenje, najfinija svila - česti su to elementi Saabovih kreacija, zbog čega ih obožavaju bogati i slavni. Danas se radi o jednom od najslavnijih imena svijeta mode, no nekoć je Elie Saab bio tek skroman zaljubljenik u dizajniranje. Naime, odrastao je u obitelji stolara, a sa samo osam godina otkrio je svoju ljubav prema šivanju. Od tada do danas prevalio je golem put, a nakon što se 1980-ih počeo aktivno baviti modom, izgradio je modno carstvo čije kreacije sada nosi i plemstvo.  
Isprva je Saab dizajnirao samo vjenčanice, no uskoro se proslavio zahvaljujući ženama iz visokog društva koje se nisu mogle zasititi njegovih kreacija pa je proširio svoju ponudu. Koliko su skupocjene i cijenjene njegove ekskluzivne haljine dokazuje i činjenica da je 1999. jedna njegova kreacija ukrašena smaragdima i dijamantima prodana za vrtoglavih 2.4. milijuna dolara.

Play logo


Neke od slavnih klijentica ovog dizajnera su i Stephanie, velika kneginja Lukemburga, kraljica Rania od Jordana, Kate Middleton, Angelina Jolie, Mila Kunis, Halle Berry, Cate Blanchett i još mnoge druge poznate dame. Ono što je zajedničko svim kreacijama Elie Saaba je to da su one iznimno ženstvene, ekstravagantne i vrlo često raskošno ukrašene.


Spoj zapada i istoka u njegovom se modnom izričaju jasno osjeti, a uz korištenje vrhunskih, skupocjenih materijala poput tafta, organze i satena dobiva se finalni rezultat koji oduševljava. Kako bi se i sama uvjerila koliko su zapanjujuće kreacije ovog dizajnera, izdvojile smo neke njegove već poznate raskošne haljine, ali i neke nove ekstravagantne toalete iz novih kolekcija.

Play logo

Haljina iz jesenske kolekcije 2016. godine

Proljetna kolekcija 2019.

Bogato ukrašena toaleta za jesen 2019.

Play logo

Haljina iz zimske kolekcije 2017. godine

Kreacija iz kolekcije za zimu 2017.

Halle Berry u haljini Elie Saaba u kojoj je dobila Oscara

Play logo

Naomi Watts u kreaciji Elie Saaba u Cannesu

Nevjerojatna vjenčanica s potpisom Elie Saaba

Hellen Mirren u haljini iz proljetne kolekcije za 2019.

Play logo

Kreacije iz zimske kolekcije 2020. godine

Play logo