Do savršenog ormara u 30 dana

Uz pravu organizaciju preuzmite kontrolu nad svojom odjećom

Do savršenog ormara u 30 dana

Što vaš ormar govori o vama? Ako osjećate da vodite bitku sa svojim ormarom, možda je vrijeme da se s time suočite i da preuzmete kontrolu nad svojom odjećom. Umjesto borbe i živciranja, mi vam donosimo plan kako na najlakši način napraviti reda u ormaru. U četiri tjedna, to jest 30 dana, uz pravu organizaciju i na pravi način počistit ćete i sortirati odjeću točno kako treba.  Ne znamo za vas, ali mi možemo reći da imamo problema s viška odjećom koju ne bismo rado bacili, već je samo čuvamo u slučaju da zatreba. Takvih stvari ima dosta, a one zapravo stvaraju pravu pomutnju i kaos u ormaru. Možda i mi realiziramo plan koji i vama predlažemo... 


Prvi tjedan: raščišćavanje

U prvom tjednu izazova cilj je da se riješite svega čemu uopće nije mjesto u vašem ormaru. U idućih sedam dana usredotočite se na to da oslobodite ormar od stvari koje ne nosite kako biste napravili prostora za ono što volite i trebate. 

Držite se zlatnog pravila – ako je prošlo više od godinu dana otkad ste zadnje nosili neki odjevni predmet, maknite ga iz ormara jednom zauvijek. Za one stvari za koje niste sigurni ostaviti ih ili baciti, isprobajte ih i odmah sami procijenite. Odjeća za koju smatrate da mora biti na vješalicama, tamo je i stavite. Međutim, ako s vremenom primijetite da je ne nosite, smatramo da je očito da ne zaslužuje mjesto u ormaru. Također, maknite iz ormara sve stvari koje su poderane, izlizane i slično.

Drugi tjedan: sortiranje

Drugi tjedan izazova period je kada sortirate svoje stvari i točno određujete mjesta u ormaru gdje će vam stajati pojedina vrsta odjeće. Ako još uvijek pronađete stvari za koje mislite da ih nećete nositi – riješite ih se. Bilo da ćete ih prodati, donirati, zamijeniti ili nešto drugo. Pregledajte baš svaki kutak i baš nijednu stvar koju imate nemojte zanemariti, već odredite kamo pripada.

Treći tjedan: oslobodite se

Pozabavite se stvarima koje ste odvojili za smeće, donaciju i slično. Stvari koje su nosive i izgledaju dobro, donirajte u humanitarne svrhe. U obzir uvijek dolazi i prodaja rabljene odjeće, ali i poklanjanje prijateljima ili onima koji trebaju.

Četvrti tjedan: sortiranje

Sortiranje onoga što je ostalo, to jest onoga što spremate natrag u ormare. Investirajte u vješalice koje će pružiti preglednost i urednost, a razmislite i o policama za torbe i cipele. Ladice ostavite za manje stvari. Ako vam je lakše, razvrstajte odjeću prema bojama ili prema tome koliko često nešto nosite kako biste lakše nešto pronašli dok vam treba. Također, odjeću u ormaru mijenjajte sezonski – tako ćete imati više prostora.

Koji je vaš način pospremanja ormara i odjeće?

Izvor: popsugar.com