Luksuz na nogama

Popularne Birkenstock natikače stižu s potpisom Manola Blahnika

Omiljeni brend anatomske obuće Birkenstock udružio je snage sa slavnim dizajnerom Manolom Blahnikom i predstavio pravi glamur na nogama - baršunaste natikače i papuče koje bi nosila i Carrie Bradshaw

birkenstock manolo blahnik.jpg
Foto: Manolo Blahnik X Birkenstock

Ako si ikad htjela imati glamurozne papuče, imamo super vijesti. Naime, nakon Diora i Jil Sander, omiljeni brend natikača Birkenstock dodao je Manola Blahnika na svoj luksuzni popis i najavio natikače i papuče s potpisom.

Image
Ili ih voliš ili ih mrziš

Top ili flop? Slavne dame obožavaju nove 'papuče' popularnog brenda

Manolo Blahnik x Birkenstock bit će kolekcija obuće od sedam komada obuće koja će uključivati slavne Birkenstock modele s raskošnim pečatom legendarnog dizajnera visokih potpetica.

Naravno, Birkenstock je za ovu modnu suradnju odabrao svoje klasične modele, dajući bezvremenskim modelima poput Arizone i Bostona pravi tretman Seks i grada. Po uzoru na slavnu Carrie Bradshaw, koju glumi Sarah Jessica Parker, i njezine plave Manolice, kraljevski plavi baršun odijeva siluete Arizone i Bostona, dok prepoznatljivi kristali Manola Blahnika osvježavaju Birkenstockovu metalnu kopču.

I tek tako…moderne Carriene Manolice su rođene, a spajaju glamur i vrhunsku udobnost za cipelu koje bi nosila i Carrie Bradshaw koja inače priznaje isključivo visoke pete.

Image
Foto: Manolo Blahnik X Birkenstock

U svakom slučaju, Manolo Blahnik x Birkenstock dolazi u dva izdanja. Prvo izdanje čeka nas uskoro, i to 24. ožujka, kada možemo očekivati plave baršunaste modele Boston i Arizonu, a verzije klasičnih modela od crne kože i baršuna boje fuksije također će pratiti prvi val na web stranicama Birkenstocka i Manola Blahnika.

Image
Foto: Manolo Blahnik X Birkenstock

Trentuno još nema detalja kada će točno drugo izdanje krenuti u prodaju, ali potvrđeno je da će se to dogoditi u lipnju 2022. godine.

Image
Foto: Manolo Blahnik X Birkenstock

One manje dobre vijesti su da, iako su cijene popularnih 'Birkica' inače prihvatljive široj publici, kolekcija Manolo Blahnik x Birkenstock kreće se od 750 do 810 dolara (cca od 5160 do 5580 kuna) ovisno o modelu. Tko će ih si priuštiti, doista će živjeti kao Carrie Bradshaw početkom 2000-ih, jedva plaćajući stanarinu dok otplaćuje svoje Birkenstock natikače s potpisom Manola Blahnika.