14 stvari koje su nas Francuskinje naučile o izgledu

Francuskinje su savršen primjer bezvremenske ljepote i stila

14 stvari koje su nas Francuskinje naučile o izgledu


Žene iz Francuske su oduvijek privlačile posebnu pozornost zbog svoje neosporive elegancije, savršenog stila i bezvremenske ljepote. Mnoge knjige i pjesme su napisane na temu misterioznih žena iz Francuske kao npr. nezaboravni i stvarni Moulin Rouge. 

Image

Ako je netko poznat po ljepoti, onda su to Francuskinje – evo koje blogerice moraš pratiti na Instagramu

Macarooni, kvalitetna vina, elegantna visoka moda, nezaboravne romanse i neodoljivi naglasci su samo neke od stvari koje nam je Francuska podarila.


via Giphy


Jedna od glavnih stvari koja čini Francuskinje posebnijima od drugih žena jest njihova beskonačna predanost vlastitom imageu. One budno paze na svaki detalj, od glave do pete. Možeš puno naučiti od Francuskinja kako bi unijela dodatnu dozu ženstvenosti i odlučnosti u svoj svakodnevni stil, a mi ti donosimo neke od najvažnijih lekcija.

Boja najlonki i tajica


Jedan od glavnih pravila Francuskog stila je elegancija. Elegancija koja se postiže jednostavnom, minimalističkom ljepotom. Noge bi po tom pitanju trebale biti gole, ili u hlačama ili najlonkama tamne boje. Jedan od pokazatelja lošeg ukusa je prenaglašavanje golih dijelova kože.

Push-up grudnjaci


Iako su danas obline popularnije nego ikada prije, u Francuskoj su još uvijek aktualni klasični pristupi osobnom imageu. Prenaglašene grudi nisu elegantne, zato radije izaberi nježnu i ženstvenu čipku.

Previše dodataka


Minimalistično romantični stil Francuskinja poštuje pravilo manje je više. Kombiniranje više modnih dodataka u različitim ili preuočljivim bojama je potpuno pogrešan izbor. Radije naglasi jedan dio svog outfita.

Vidljiva imena popularnih brendova


Pravo samopouzdanje se krije u načinu na koji se ponašaš, a ne na logu nekog branda na tvojoj odjeći. Vidljivi logotipi su pokazatelj lošeg ukusa, a posebno ako se nalaze na više dijelova tvoje odjeće.

Namjerni "savršeni" look


Danas je planetarno poznat savršeni look koji se postiže uz korištenje puno proizvoda, neumorno blendanje i conturiranje, te sakrivanje svake malene nesavršenosti. Pravi francuski look sadrži dozu nedovršenosti koja ga čini savršenim

Mišići


Kao i sve poznate dame iz Francuske, i danas se njeguje nježni izgled koji nije definiran mišićima. Danas je vrlo popularno biti potpuno "zategnut" i fit, no jednostavna i elegantna građa se još uvijek cijeni u Francuskoj.

Blejzeri


Blejzeri su neizostavni dio svakog ormara Francuskinje. Blejzer se može kombinirati uz gotovo svaku kombinaciju. Pokušaj izbjegavati sportske ili kožne jakne.

Visoke štikle


Zaboravi na ogromne štikle i potpetice kakve je nosila Lady Gaga prije gotovo jednog desetljeća. Dodatna visina povećava dojam ekstravagancije. francuske dame prakticiraju klasični, ženstveni stil bez previše napadnih dodataka. Radije izaberi udobne, niže štikle.

Obiteljski stil


Starije generacije žena iz Francuske su prave stilske ikone na koje se ugledaju mlađe generacije. Zapravo se više ugledaju na njih nego na modernu modu. No, sve generacije prate bezvremensko pravilo klasične mode.

Široka odjeća


Francuskinje vole nježno naglašavati svoju liniju i uzak struk. Široka odjeća nije poželjna, kao ni ona koja previše otkriva. Potrebno je naći pravi balans koji ti daje notu elegancije i nježnosti.

Godine su samo broj


Pravu francusku damu ništa ne može spriječiti da izgleda sofisticirano čak i u godinama. Dobar ukus im je naprosto u krvi. Kada posjetiš Francusku zaviri u par kafića i primijetit ćeš mnoge gospođe u vrlo elegantnim izdanjima.

Krzneni kaputi i prsluci


Ovo je još jedan pokazatelj lošeg ukusa, prema Francuskinjama. Posebno na mlađim curama, zato što se nošenje krzna poistovjećuje sa statusom stečenim godinama. 

Izraz lica


Arogantni, ljuti i ozbiljni izrazi lica odbijaju ljude. No, ako se obratiš Francuskinji ona će ti pristojno odgovoriti uz osmijeh.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.