10 modnih savjeta za uvijek stiliziran ormar

Za našu modnu savjetnicu Almu Premerl Zoko ne postoji težak zadatak. Ovaj tjedan pozabavila se slaganjem i stiliziranjem ormara

10 modnih savjeta za uvijek stiliziran ormar

Istraživanja su pokazala da žene nose samo 20% odjeće koju imaju u ormaru, a ostalo doživljavaju svojim trofejem!  Zašto je to tako? Najčešće volimo nositi odjeću koja je udobna, koja nam odgovara i u kojoj izgledamo lijepo, ali i imati 'podsjetnike' na traperice iz srednje škole u koje još uvijek stanemo, markirane komade koje smo kupile u različitim prigodama kad smo se željele nagraditi… 

Kad iskreno odškrinete vrata svojeg ormara vrlo brzo ćete se, još iskrenije suočiti s činjenicom kako u njemu čuvate hrpu odjeće koja je staromodna (u nadi da će se za 10 godina vratiti u modu), koja vam više ne odgovara (pomirite se s činjenicom da nakon dvije ili više trudnoća ne možete nositi ultra kratke minice i topiće), i što je najvažnije, u kojoj se ne osjećate lijepo. 

•Najprije ispraznite cijeli ormar, pogledajte hrpe odjeće koju imate i razmislite kada ste posljednji put odjenuli svaki od izloženih odjevnih predmeta.
•Komade odjeće koje niste nosili već godinu dana i koji nisu u dobrom stanju, odmah donirajte nekoj dobrotvornoj organizaciji. Ovo se ne odnosi na svečanu odjeću, koju morate imati u svom ormaru.
•Svakih 6 mjeseci ponovite ovu jednostavnu proceduru kako bi vaši ormari ostali dobro organizirani
•Vlastiti ormar možete organizirati i prema sezonama, pa tako zimi svu ljetnu odjeću smjestite u kutije ili vakum vreče, a ljeti učinite isto sa debelom zimskom odjećom.
•Važno je da se, svaki put kada kupite sebi neku novu modnu krpicu, riješite nekog starog komada odjeće koji više nije u modi, kako bi uvijek održavali otprilike isti volumen odjeće.
•Da bi se što lakše snalazili u ormaru, objesite/složite zajedno sve komade odjeće koji pripadaju istoj kategoriji, kao na primjer veste uz veste, a haljine uz haljine
• Obavezno izbjegavajte sortirati odjeću prema bojama, jer ovaj sistem će napraviti ogromnu konfuziju u vašem ormaru. Posebno nosite li samo određene boje ili ne boje ( crno, bijelo) 
•Razvrstavajte odjeću na formalnu i neformalnu, tako da su vam poslovna odjela na jednoj strani ormara, a casual odjeća na drugoj strani ormara.
•Pazite na modne detalje- njih pozicionirajte na vidljivom mjestu u ormaru kako biste ih uvijek 'pri ruci'. Što to znači? Imati hrpu marama i uskih remenčića u ladici je super, ali kad ste ih posljednji put koristili u svojem outfitu? Bolje je svakih 10 dana na vješalice u ormaru staviti nekoliko modnih detalja koje želite nositi i u svakodnevnom odijevanju ih ubaciti u svoje outfite. 
•Rublje uvijek odvojite od svega- posebno grudnjake i potkošulje. Ovi odjevni predmeti moraju biti u posebnim ladicama i oni su zapravo jedino što u svom ormaru morate imati razvrstano po bojama. 

shimmer fallback

1. hrpa – OSTAJE - odjeća koju volite, koju redovito nosite (barem 1 mjesečno ili 2 puta godišnje kad se radi o svečanoj odjeći) i koja ostaje

2. hrpa – POKLONITI - donacije (za majku, sestru ili prijateljicu, za lokalni Caritas ili drugu udrugu. Neka odjeća koju darujete bude uredna i svježe oprana)

3. hrpa – BACITI - ili izrezati i koristiti kao krpe za brisanje prašine ili odnijeti na reciklažno dvorište, što je bolja varijanta za one koje osjećaju grizodušje pri pogledu na potrganu staru majicu iz srednje škole

Image

Kakve su haljine prikladne za svaki dan ovisno o tvojoj građi tijela

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.