Ah, ta ljubav

'Onaj pravi': 6 znakova koji otkrivaju da si pronašla idealnog partnera

Iako ne postoji savršena osoba niti savršeni odnos, postoje neke stvari koje vezu čine uspješnom, čvrstom i kvalitetnom

pexels-olya-kobruseva-5055989.jpeg
Foto: Pexels

Ljubavne veze su komplicirana stvar, a pronaći idealnog partnera ponekad se može činiti kao nemoguća misija. Ako si već neko vrijeme u svijetu dejtanja ili iza sebe imaš puno propalih veza, možda već i pomalo gubiš vjeru u to da za tebe postoji prava osoba.


Image
Mit ili istina?

Vjeruješ li u srodne duše? Ovo su male tajne koje nisi znala

Čak i kada pronađeš nekoga tko ti se sviđa, kako ćeš znati da je baš on 'onaj pravi'? Stručnjaci za odnose ističu kako je već na početku veze moguće uočiti znakove koji otkrivaju da odnos ima potencijala.

Image

Izvor: Giphy

Odabir dugoročnog partnera vjerojatno je jedna od najvažnijih odluka koje donosimo u životu stoga je posve normalno da imamo određene sumnje i da želimo biti sto posto sigurni da je riječ o pravoj osobi. Iako ne postoji savršena osoba niti savršeni odnos, postoje neke stvari koje vezu čine uspješnom i kvalitetnom.


Ako se pitaš kako ćeš znati jesi li pronašla 'onog pravog', u vašoj vezi bi trebali biti prisutni sljedeći znakovi:

Između vas postoji snažna privlačnost

Zaljubljenost je predivan osjećaj, a na početku svake veze sve izgleda savršeno. Iako je ta početna faza u odnosu vrlo zabavna i uzbudljiva, često zbog zaljubljenosti ne donosimo racionalne odluke. Mnogi su zaljubljeni u samu ideju o ljubavi, umjesto u partnera. Dakle, važno je već na početku veze cijeli odnos sagledati objektivno i zapitati se sviđa li ti se ta osoba zaista i hoće li privlačnost između vas postojati čak i nakon što ta početnička zaljubljenost izblijedi.

Image

Izvor: Giphy


Vaše osobnosti su usklađene

Bez obzira na to koliko se ti i tvoj partner voljeli, ako ste karakterno previše različiti, odnos je vjerojatno osuđen na propast. Kako ističu terapeuti za odnose, u vezi moraju postojati ravnoteža i sklad. Partneri ne bi trebali biti identični, no njihove se osobnosti moraju nadopunjavati.

Image
Foto: Pexels

Naučili ste prihvatiti mane jedno drugog

Svi mi imamo svoje prednosti i svoje mane. Kada smo u vezi, lako je voljeti vrline partnera, no potrebno je malo više vremena da bismo prihvatili i njegove mane. Tek kada ih naučimo tolerirati i prihvatiti, možemo reći da je riječ o zdravom odnosu. Nijedna osoba na svijetu nije savršena pa čak ni tvoj idealan partner. Ako ne možeš prihvatiti njegove nedostatke i sve ono što je dio njegove osobnosti, onda je bolje da niste zajedno.

Image
Foto: Pexels

Složni ste kad je riječ o financijama

Financije su među najvećim izazivačima stresa u odnosima, a često su i jedan od vodećih uzroka razvoda. To je nešto o čemu biste trebali razgovarati otvoreno i biti transparentni jedno prema drugom. To podrazumijeva da ste i ti i tvoj partner svjesni financijskog stanja onog drugog. Ne bi trebalo biti nikakvih tajni. Mnogim parovima razgovori o financijskom stanju izazivaju anksioznost stoga je važno razgovarati o tome što prije. Što ranije raščistite financijsku situaciju, to bolje za vaš odnos.

Image
Foto: Pexels

Dobro se slažeš s njegovom obitelji

Ako ste u vezi već neko vrijeme, onda si zasigurno upoznala njegovu obitelj. Upoznavanje s obitelji velik je korak, no može ti puno toga otkriti o tvom partneru. Ne trebaš biti u savršenim odnosim s njegovim roditeljima, no vrlo je važno da ih prihvatiš. Isto tako on treba biti spreman prihvatiti tvoju obitelj.

Image

Izvor: Giphy

Znate se nositi s konfliktima

Svađe su uobičajeni dio odnosa, a konflikti se mogu pojaviti čak i u onim najskladnijim brakovima. Ono što je važno je kako par upravlja tim konfliktima. S konfliktima se treba znati nositi na pravi način, u protivnom oni mogu prouzročiti puno dublje probleme. Otvorena i iskrena komunikacija ključna je za pronalaženje rješenja, a ako sami ne možete riješiti probleme, odlazak bračnom savjetniku može biti od velike koristi. Naučiti se pravilno nositi s konfliktima jedna je od najvažnijih stvari u vezi.

Image
Foto: Pexels

Možda će te zanimati

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Prve reakcije finalista 'Superstara': Neki nisu očekivali prolazak dalje

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Spektakl i suze u studiju 'Superstara': U finale idu Hana, Dino, Toni i Petar!