Prijatelji ili nešto više?

'Možda je to ljubav': Znakovi da vaše prijateljstvo prerasta u nešto puno više

Kada s nekim provodimo puno vremena, sasvim je normalno da tu osobu možemo početi gledati drugim očima i da naše prijateljstvo preraste u ljubav, a ovo su neki znakovi po kojima to možeš prepoznati

portrait-smiling-beautiful-girl-her-handsome-boyfriend-woman-casual-summer-jeans-clothes.jpg
Foto: Freepik

Prijateljstva nisu statična - ona se s vremenom mogu promijeniti i razviti u nešto dublje, posebno kada su u pitanju novi osjećaji koje možemo razviti prema nekoj osobi. Ono što je nekada bilo potpuno platonsko može se početi razvijati u nešto više, pa i u ljubav. Ljudi se prirodno zbližavaju (pa i zaljubljuju) u one koji su im u neposrednoj blizini i s kojima provode puno vremena. Čak i ako te ta osoba nije privukla onog dana kada si ju upoznala, provođenje vremena s njom može te natjerati da ju upoznaš i vidiš u novom svjetlu, pa i da se potencijalno zaljubiš u nju.

Image
Evo što kažu znanstvenici

Prijateljstvo s povlasticama - dobra ili loša ideja?

Prijateljstvo koje se pretvara u romansu nije nešto što se događa samo u romantičnim komedijama - ono se definitivno događa i više nego što možda misliš. No kako znati da se tebi i tvom prijatelju upravo to događa?
Postoje neki uobičajeni znakovi da se prijateljstvo pretvara u ljubav, a koji, ako ih primijetiš, ti mogu pomoći u tome da shvatiš što se događa. Dakle, ako misliš da možda razvijaš osjećaje prema svom prijatelju (ili obrnuto), znaj da je to potpuno prirodno i uobičajeno, a ovo su neki od najčešćih znakova da se među vama možda dogodila ljubav.

Sređuješ se kada se trebate vidjeti

Kada znaš da ćete se vidjeti, osjećaš potrebu da uložiš malo više truda u svoj izgled. Možda odjeneš onu omiljenu haljinu, hlače koje ti dobro ističu figuru ili naneseš novi parfem. Možda ćeš čak biti malo svjesnija svog izgleda i češće se provjeravati u ogledalo dok si s njim. A sve to vrijedi i obrnuto - ako si primijetila da se tvoj prijatelj oblači malo ljepše kad je s tobom i miriše bolje nego inače, možda te pokušava impresionirati svojim izgledom.

Image

Osjećaš ljubomoru

Mislila si da su tvoji osjećaji čisto platonski, ali kada on počne pričati o izlascima s drugima, osjećaš se malo ljubomorno. Mrziš slušati priče o njegovom ljubavnom životu i ljutiš se kada flerta s drugim ženama, a možda se to događa i s njegove strane. I on se može malo naljutiti kada te čuje kako pričaš o spojevima s drugima ili, što je također uobičajeno, možda će te pokušati učiniti ljubomornom i pred tobom se hvaliti o svom uspješnom ljubavnom životu.

Image

Smišljate izlike kako biste bili sami

Prijatelji često provode vrijeme u grupicama, a to može biti pomalo frustrirajuće kada vaša prijateljstvo prerasta u nešto više. Tada ćete htjeti biti blizu jedan drugome i provoditi što više vremena sami, bez ostatka vaše ekipe. Ako primijetiš da se sve češće družite sami, ili čak da smišljate izlike kako bite bili sami, to je znak da želite biti intimniji jedno s drugim.

Image

Kontakt očima postaje intenzivniji

Zdrava količina kontakta očima normalna je u komunikaciji, ali ako primijetiš da se puno dulje i intenzivnije gledate u oči, to bi mogao biti znak da se između vas rađa nešto više. Sve više od tri sekunde izravnog kontakta očima moglo bi biti znak da vaša ljubav cvjeta, a da toga još možda niste ni svjesni.

Image

Stalno se dopisujete

Neke se osobe ne vole previše dopisivati - i to je u redu - ali ako si ti i tvoj prijatelj stalno šaljete poruke i osjećaš uzbuđenje svaki put kada vidiš njegovu poruku te mu želiš odgovoriti što prije, to mora značiti nešto. To ne moraju biti nikakve značajne teme, ali ako uvijek nalazite nešto o čemu ćete razgovarati, na dobrom ste putu da vaše prijateljstvo prerasta u nešto više.

Image

Prijatelji vas zadirkuju

Prijatelji često mogu biti prvi koji će primijetiti da se među vama nešto događa, čak i ako vi to još niste ni shvatili, pa ako vas počnu zadirkivati ili ispitivati, to može biti jedan od znakova.

Image

Sanjariš o njemu

Ako se uhvatiš kako razmišljaš o njemu, pa čak i da maštaš o tome da provodiš vrijeme s njim ili ako zamišljaš neke romantične scenarije koji se odvijaju između vas, to je i više nego očit znak da stvari među vama nisu samo platonske.

Image

Naslovna fotografija Fashion couple photo created by halayalex - www.freepik.com