Njemu baš i ni(JE) stalo

7 znakova da se tvoj bivši samo pravi da mu više nije stalo

Iako ne možeš samo redu pretpostaviti da tvoj bivši nije krenuo dalje na temelju 'vibre' koju ti šalje, evo što stručnjaci za veze smatraju uobičajenim znakovima da je drugoj osobi još uvijek stalo i da se samo pravi (svjesno ili nesvjesno) da je krenula dalje

profimedia-0613402330.jpg
Foto: Profimedia

Posljedice prekida veze mogu izazvati mnogo složenih emocija. Slomljeno srce je proces tugovanja koji svatko rješava drugačije. I dok za to ne postoji vremenski okvir koji odgovara svima, ako je tvoj bivši još uvijek ljut ili se ponaša super čudno mjesecima nakon vašeg prekida, to bi mogli biti znakovi da se samo pretvara da je te je prebolio ili da mu je jako teško krenuti dalje.


Image
Nikad, pa ni tad

'Kad na vrbi rodi grožđe': Znakovi koji se nikad ne vraćaju bivšima

Prije svega, zapamti da nisi dužna brinuti u kakvom je stanju tvoj bivši nakon prekida. Tvoj prioritet si ti, i točka. Ali ako ste ostali u dobrim odnosima ili pokušavate ostati prijatelji, logično je da promatraš ili dovodiš u pitanje njegovo ponašanje. Također je važno zapamtiti da nije sve onako kako se čini, i da ono što percipiraš kao da mu 'više nije stalo' može biti potpuno drugačije od onoga što zapravo osjeća.

"Neke osobe možda ni ne shvaćaju da se pretvaraju da su preboljele bivšeg partnera. One bi zapravo mogle povjerovati u to da su krenule dalje jer jednostavno nisu previše svjesne svojih unutarnjih osjećaja ili se ne žele baviti njima, pa su na neki način podigle zidove", rekla je za Cosmopolitan Emily Simonian, licencirana bračna i obiteljska terapeutkinja specijalizirana za parove i probleme u vezi.

Image

Iako nije u redu pretpostaviti da tvoj bivši nije krenuo dalje samo na temelju 'vibre' koju ti šalje, evo što stručnjaci za veze smatraju uobičajenim znakovima da je drugoj osobi još uvijek stalo i da se samo pravi (svjesno ili nesvjesno) da je krenula dalje.


Čini se kao da se osjeća previše dobro

Pogotovo ako se radilo o dugotrajnoj vezi, vidjeti da je tvoj bivši odmah krenuo dalje i da je "potpuno dobro" mogao bi biti znak da je sve samo ne tako. "Žele izgledati kao da sve imaju pod kontrolom i ne žele se činiti ranjivima kako bi u osnovi držali otvorena vrata za ponovno pomirenje", objašnjava Simonian. "Oni u osnovi govore: 'Dobro sam. Ovo nije utjecalo na mene i nadam se da ćeš to vidjeti i da ćeš mi se htjeti vratiti."

Image

Očito pokazuje ljutnju

"Ljutnja je izdajnički znak da možda postoje povrijeđeni osjećaji i da još uvijek utječete na svog bivšeg", objašnjava Simonian. Nakon prekida, normalno je da se jedna ili obje strane osjećaju ljutito ili ogorčeno, pogotovo ako nije bio prijateljski prekid. Ipak, ako tvoj bivši i dalje započinje svađe oko sitnica ili iznosi neriješene sukobe, moguće je da nije krenuo dalje. Biti pretjerano kritičan ili omalovažavati te i ismijavati tvoje nove ljubavne interese neka su druga antagonistička ponašanja koja možeš očekivati od ogorčenog bivšeg, kaže Shadeen Francis, certificirana seksualna terapeutkinja.

Image

Poriče prekid

Poricanje je još jedan izdajnički znak da bivši nije krenuo dalje. Mogao bi te pokušavati nagovoriti da se družite kao da se ništa nije dogodilo ili pokušati s tobom napraviti planove za budućnost unatoč tome što više niste u vezi u nadi da ćete obnoviti romantičnu vezu, kaže Francis.


Image

Pretjerano je uključen u tvoj ljubavni život

Ako se čini da je tvoj bivši previše zainteresiran za to s kim izlaziš ili koristiš li aplikacije za dejtanje ili ne, to vjerojatno znači (pogađaš) da nije krenuo dalje. Slično, ako ti daje nepotrebne informacije o svom ljubavnom životu koje nisi tražila, to bi mogao biti paravan da pokušava dokazati da je dobro i da je krenuo dalje, objašnjava terapeutkinja Francis.

Image

Redoviti si predmet razgovora ili fokusa, čak i kada nisi u prostoriji

Dovoditi te u razgovore koji naizgled nemaju nikakve veze s tobom ili razgovarati o tebi sa zajedničkim prijateljima još je jedan znak da nije krenuo dalje. Ako mu je očito još uvijek stao, mogao bi čak nastaviti objavljivati o tebi na društvenim mrežama, a u tom slučaju je vjerojatno vrijeme za drugačiji razgovor - o granicama, ističe terapeutkinja.

Image

Previše se trudi biti ti prijatelj

Ako ne možeš biti s nekim romantično, prijateljstvo se može činiti kao dobra alternativa, ali to je lakše reći nego učiniti. "Održavanje prijateljstva ponekad se može osjećati kao dobro mjesto za nekoga tko te jednostavno ne želi pustiti", kaže Simonian. Ali prijateljstvo jednostavno nije realna opcija za mnoge bivše parove, i to je u redu. To ne znači da više nikada ne možete razgovarati, ali možda je vrijeme da razgovarate o tome da između vas bude više prostora. "Ako ste prekinuli i stvarno je gotovo, jednostavno ne držite vrata otvorena, jer to otežava nastavljanje dalje", objašnjava seksualna terapeutkinja, Caitlin Cantor.

Image

Traži manje značajne stvari natrag

Naravno, tvoj bivši bi zapravo mogao biti jako vezan za onu sivu majicu koju ti je jednom posudio, ali ako traži stvari za koje znaš da mu zapravo ne trebaju (poput nekih uspomena ili starih fotografija), mogao bi jednostavno pokušavati pronaći izgovor da te vidi. Da te bivši iskreno ne želi vidjeti, ne bi ti se javio da mu vratiš stvari za koje znaš da mu ne trebaju ili mu nisu bitne, kaže Cantor.

Image


Možda će te zanimati

Image
'MAMA JE BOLJE'

Nakon teške bolesti, naša novinarka napisala je slikovnicu kako bi pomogla svom sinu i drugoj djeci

Image
'BUDI MI PRIJATELJ'

Osigurajte bezbolnije liječenje najteže bolesnoj djeci iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević"