Život nakon razvoda

Tri odluke koje bi svaka razvedena žena trebala donijeti za potpunu sreću

Na neki način razvod te prisilio da promijeniš svoj život na mnogo načina - i to shvati kao pozitivnu stvar te donesi ove odluke za potpunu sreću

profimedia-0300216278.jpg
Foto: Profimedia

Vjerojatno smo svi čuli za novogodišnje odluke. To su ona mala obećanja koja donosimo sami za sebe 1. siječnja svake godine, a koja rijetko ispunimo, odnosno u kojima smo rijetko kad dosljedni do kraja. I vjerojatno imaš dobre namjere, ali one kao da ispare do kraja siječnja ili početka veljače (svaka čast iznimkama) i život se vraća natrag u 'normalu'.

Image
Ovo su najveće zablude

Ignoriraj ih: 7 mitova o razvodu u koje ne smiješ vjerovati

Ali to je jedna od stvarno sjajnih stvari kod razvoda. Tvoj život se ne vraća u tu 'normalu'. Zapravo, nikad više neće biti onaj stari koji si imala dok si bila u braku.

I upravo je to razlog zašto je donošenje odluka nakon razvoda tako moćno. Već moraš promijeniti način na koji živiš, pa zašto ga onda ne bi mogla učiniti što boljim? Koje odluke trebaš donijeti?

shimmer fallback

Što se tiče novogodišnjih odluka, u njih spadaju one tipične i svakako najpopularnije, poput gubitka kilograma, prestanka pušenja, veće štednje, novog hobija, bolje organizacije ili zdravijeg života. I iako je većina ovih odluka izvrsna, uklapaju se u 'normalan' život. Kada stvaraš novi život za sebe nakon razvoda, lakše možeš donijeti i zadržati opsežnije i dublje odluke od uobičajenih. Ako spadaš u kategoriju 'sretno razvedenih', pokušaj donijeti jednu od ovih tri odluka za promjenu:

Postani još svjesnija tko si

Ovo je nevjerojatna odluka nakon razvoda jer to znači da ćeš preuzeti odgovornost za svoju ulogu u svom propalom braku i učiti iz toga, tako da možeš jamčiti sebi da nećeš završiti u još jednoj nesretnoj vezi (ili barem ne zadugo).

shimmer fallback

Odbaci pritužbe

Jednom kada shvatiš da si jedina koja može promijeniti svoj život, shvatit ćeš da prigovaranje nikada neće učiniti ništa boljim.

Umjesto toga, razgovaraj o svojim emocijama i procesuiraj ih, osmisli plan za poboljšanje stvari i kreni u akciju kako bi stvorila ono što želiš u svom životu.

shimmer fallback

Nauči razliku između spojeva i veze

Nakon što smo bili u braku, većina nas zaboravlja kako je to biti samac i izlaziti. Katastrofa na spojevima prava je prijetnja ako ne shvatiš razliku između predane veze i zabave u upoznavanju novih ljudi.

Postavljanje rješenja nakon razvoda kako bi ponovno naučila izlaziti na spojeve sjajan je način da naučiš puno o sebi (i da se pritom dobro zabaviš).

Ne brini ako ti se nijedna od ovih odluka ne čini sasvim ispravnom. To samo znači da imaš nešto drugo na što se trebaš usredotočiti kako bi bila sigurna da tvoj život nakon razvoda bude što ispunjeniji i sretniji. Što god odabrala za svoje odluke nakon razvoda, znaj da će ih biti puno lakše zadržati nego tipične novogodišnje odluke. To je zato što je razvod bacio tvoj život u kaos. Na neki način razvod te je prisilio da promijeniš svoj život na mnogo različitih načina - i to shvati kao pozitivnu stvar.

shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.