Vodič za oralni seks

Žensko zadovoljstvo: Savjeti za fantastičan oralni seks

I žene vole da im muškarac 'priušti' oralni seks i za pravi užitak nisu potrebne velike stvari već samo dobra komunikacija i još poneki savjet

profimedia-0395278301.jpg
Foto: Profimedia.hr

Oralni seks dio je svakog intimnog odnosa, no kako bi oba partnera uživala u ovim trenucima intimnosti potrebno je što više komunicirati. Seksualni terapeuti često naglašavaju da je dobra komunikacija temelj dobrih i uzbudljivih intimnih odnosa.

Image
Uživanje u dvoje

Strahovi i seks: Zbog čega neke žene ne mogu uživati u intimnim odnosima?

No, kako bi i oralni seks bio što bolji i kako biste došli do vrhunskog užitka donosimo ti najčešće pogreške koje se događaju u spavaćoj sobi. Seksualni terapeuti objasnili su uobičajene pogreške kod oralnog seksa koje čine muškarci, ali i nekoliko općih savjeta. Nakon što pročitaš ove zanimljive savjete možeš razmisliti o vašim vrućim noćima i svom muškarcu dati praktične savjete.

Svaka žena ima drukčije tijelo

Vrlo je lako pretpostaviti da je kod svake žene tijelo isto, međutim to je pogrešan način razmišljanja. "Svaka žena voli nešto drukčije", objašnjava seksualna terapeutkinja Kait Scalisi. "Muškarac treba znati da ono što je bilo uspješno kod prošle partnerice ne mora funkcionirati sa sadašnjom partnericom i da ne postoji neki čarobni potez koji djeluje na sve. Uostalom kada je seks u pitanju ne postoji 'normalno', već manje ili više uobičajeno", dodaje dalje.

Komunikacija je ključ dobrog seksa

Komunikacija je bitna u svakom aspektu braka i veze - uključujući i zadovoljstvo. "Prije nego što partner krene u akciju ili dok se ljubite, važno je da se postavi pitanje što želiš i hoće li ti se to svidjeti", kaže Scalisi. I kako dalje kaže, ne treba previše razmišljati, samo treba otvoreno pitati.

Muškaraci misle da trebaju ići što dublje

"Muškarci su jako usredotočeni na penetraciju, toliko da čak i kad se odluče to promijeniti u ubaciti oralni seks u igru možda će misliti da moraju ići jako duboko", objašnjava Andy Duran, edukator za seks za Fatherly. "Iako zadovoljstvo za obje strane može biti jako veliko ako muškarac stavi jezik u rodnicu, nije nužno za fantastičan oralni seks. Iako kunilingus može obuhvaćati sve dijelove stidnice, obično žena najviše uživa kada se partner fokusira na klitoris i okolno područje", kaže dalje.

Brzina nije važna

Oralni seks treba biti ležerno putovanje: važno je odvojiti vrijeme, istražiti područje i neke opcije. "Važno je opustiti se i zadržati neko vrijeme", predlaže Duran. "Kunilingus je prekrasno putovanje. Važno je da se partner prepusti prizorima i prepusti se užitku. Oralni seks je maraton, a ne sprint. Jednostavno ostati dalje dok god oboje uživate", kaže Duran.

Zanemarivanje entuzijazma

Znaš li što svaki seks čini dobrim? Vrlo je važno da se svaka osoba dobro zabavlja. "Vrlo je da važno da partner želi biti dolje i da ne osjeća tjeskobu, ali kad shvatiš da partner zapravo želi biti tamo i da uživa, to će potaknuti i tvoj entuzijazam", kaže Duran.

I prsti su važni

Jezik je vrlo važan kod seksualnih igara, ali ni prsti nisu sporedni glumci. "Rukama se mogu dodirivati grudi, unutarnja strana bedara, trbuh ili partner može držati tvoje bokove dok se pokušavaju izmigoljiti", kaže Scalisi. "Partner može upotrijebiti prste kako bi razdvojio dijelove stidnice, a partnerica će dobiti izravniju stimulaciju svih intimnih dijelova", dodaje dalje.

Komunikacija tijekom seksa

"Važno je da partner povremeno uzme zraka. Muškarac treba pitati ženu što joj se sviđa ili osjeća li se dobro. Možda bi htjela nešto drukčije? Bolje? Još stimuliranja klitorisa? Važno je da muškarac ne smatra to kritikom nego usavršavanjem svoje vještine", kaže Scalisi.