Play logo
Visok i zgodan

Studija otkrila: Žene su najsretnije s ovakvim muškarcima

Za uspješnu vezu potrebno je puno više od fizičke privlačnosti, ali vizualna privlačnost presudna je u samom startu, jer ako nam netko nije privlačan, nećemo mu dati šansu neovisno o njegovom karakteru

pexels-asad-photo-maldives-2549082.jpg
Foto: Pexels
Play logo

'Kako je visok i zgodan!' Sigurno si barem jednom izgovorila tu rečenicu za nekog frajera koji te privlačio, a čula si je sigurno puno puta, zar ne? Ima nešto u tome da žene privlače muškarci koji su višlji od njih a samim time i fizički jači. Nježniji spol se s razlogom naziva tako, a visoki frajeri djeluju moćno, sposobno i pružaju nam sigurnost. A jedno istraživanje koje je provedeno u Južnoj Koreji dokazalo je da su najsretniji parovi oni koji čine visoki frajeri i niske žene.

Play logo

Daleko od toga da je visina jedini faktor, za uspješnu vezu potrebno je puno više od fizičke privlačnosti, ali vizualna privlačnost presudna je u samom startu, jer ako nam netko nije privlačan, nećemo mu dati šansu neovisno o njegovom karakteru. Upravo na temelju toga su korejski znanstvenici zaključili da su žene najsretnije s visokim muškarcima a oni s manjim ženama, a evo i zašto

Povijesne preference

Istraživanje je pokazalo da su žene kroz povijest preferirale visoke muškarce. Čak i u moderno vrijeme, evolucija i dalje igra veliku ulogu u odabiru partnera. Žene preferiraju visoke muškarce jer se s njima osjećaju sigurno. Visina se povezuje sa zdravljem i dominacijom što muškarca čini privlačnim potencijalnim partnerom. Možemo zaključiti da je ova preferencija zaostali 'nagon za preživljavanje' jer (baš kao i u životinjskom svijetu) ženke biraju jače pripadnike koji će im osigurati sigurnost i dobre gene za potomstvo.

Izvor: Pexels

Poslovni uspjeh

U današnje moderno vrijeme moguće je da žene biraju visoke muškarce jer smatraju da su uspješniji u ostvarivanju poslovnog uspjeha. Istraživanje koje je provedeno na ženama u Indoneziji pokazalo je da pripadnice ljepšeg spola visoke muškarce smatraju puno pouzdanijim. Visoki muškarci uglavnom odišu samopouzdanjem a to je jedan od faktora koji privlači žene jer takvi muškarci imaju tendenciju biti i poslovno uspješniji.

Play logo
Izvor: Pexels
Play logo