Vi zaslužujete respekt! Kako da vas on počne više poštovati?

A onda otiđite i korak dalje i natjerajte ga da se o vama hvali svojim prijateljima

Vi zaslužujete respekt! Kako da vas on počne više poštovati?

Aretha Franklin je pjevala o R-E-S-P-E-C-T-u, o poštovanju. A to pak je nešto što svaka od nas zaslužuje. Jedna od najgorih stvari koja vam se može dogoditi u vezi je da se muškarac prema vama ponaša s nepoštovanjem. Ako se netko prema vama ne ponaša kao da ste jednaki ili vam ne pokazuje poštovanje koje zaslužujete – bilo da se radi o nekome koga ste tek upoznali ili nekome koga već bolje poznajete - on treba promijeniti svoje ponašanje ili vi nemate što raditi s takvom osobom u vezi.

Da biste dobili poštovanje kao prvo morate biti svjesni da to i zaslužujete, a tada se trebate i ponašati tako. Postoji nekoliko stvari koje će vam pomoći u tome...

Zračite samopouzdanjem
Čak i ako se vi ne osjećate samopouzdano, morat ćete se barem pretvarati. Samopouzdani ljudi plijene pažnju i poštovanje, pa ako je potrebno potruditi se da tako djelujete i izgledate – vjerujte nam, to se svakako isplati! A i dokazano je da ako dugo nešto "glumite" da se s vremenom tako i zaista počinjete osjećati. Zato budite pozitivniji, cijenite se i budite sigurni u sebe jer su vam tako puno manje šanse da privučete osobu koja se neće dobro odnositi prema vama.

Nemojte trpiti loše ponašanje
Možda vam se čini da će muškarac imati više poštovanja ako učinite sve što on želi, no prava istina je zapravo potpuno suprotna. Muškarci cijene žene koje imaju osobnost i svjesne su svoje vrijednosti. Nemojte dozvoliti da se netko prema vama ponaša kao da ste njegova osobna čistačica ili sobarica, i nemojte dozvoliti da vam netko komandira ili se ponaša ružno prema vama. Ako osjećate kao da vas netko gazi ili vas ponižava na bilo koji način, prekinite to! Ako ste u vezi s nekom tko se loše ponaša prema vama, iako ste mu objasnili da to nećete trpiti – prekinite tu vezu! Takav muškarac nije vrijedan vašeg vremena i živaca.

Nemojte biti neodlučni
Kad su osobe previše neodlučne to ostalim ljudima daje signal da ta osoba ne zna što zapravo želi, a oni pokvareniji će pokušati i da iskoristiti tu osobu. Nemojte biti ničiji otirač. Ako vam se nešto ne sviđa ili ne želite ići nekuda – dajte to do znanja. Vaše mišljenje je važno, pa ga nemojte potiskivati. Što ste izravniji i odlučniji, to ćete dobiti više poštovanja.

Imajte i vi poštovanja
Ako vi ne poštujete druge, zašto bi oni imali poštovanja prema vama? Uvijek krenite od sebe i kako biste željeli da se drugi ponašaju prema vama, tako se i vi ponašajte prema drugima. Poštujte svog partnera i ono u što vjeruje, i isto to očekujte i od njega.

Budite ono što jeste
Kvalitetne veze se grade na iskrenosti, zato budite ono što zaiste jeste i nemojte nikome dozvoliti da vas pretvori u nešto što niste. Budite ponosni na svoju osobnost, na sve što ste do sad postigli i proživjeli i priznajte svoje pogreške kada ih napravite. Cijenite svoju individualnost, svoje vlastite interese i svoje prijatelje. Ako on ne voli vaš hobi ili prijateljice, onda im se vi posvetite bez njega. Rijetki su muškarci koji će vam to zamjeriti (a takav vam i ne treba) – većina će biti sretna što imate svoje interese i što ne ovisite previše o njemu (što je njima često iritantno). Nemojte izgubiti sebe, samo zato što ste u vezi. Uostalom, sve to što jeste ga je u početku privuklo vama.


ImageOtiđite i korak dalje i natjerajte ga da se o vama hvali svojim prijateljima

Sve ovo što smo naveli, potaknut će ga da ima više poštovanja prema vama. A sad želite li otići korak dalje i postati djevojka s kojom će se rado pohvaliti pred svojim prijateljima (i samim time imati više poštovanja prema vama) onda se držite i ovih pravila!

Povjerenje
Muškarci ne vole sumnjičave djevojke. Ako mu ne možete vjerovati, vi niste u vezi s pravim muškarcem za vas. Nemojte vrijeme provoditi pitajući se gdje je i što radi ili mu kopajući po džepovima i mobitelu. Imajte povjerenja u njega, a ako već nešto sumnjate – to odmah raščistite (i vjerujte u svoje instinkte).

Budite iskreni
Ako vas upita što nije u redu, recite mu. Dajte mu do znanja što mislite i što trebate. Nemojte mu prepustiti da sam zaključuje ili tipično odgovoriti "Ništa", jer će on zbilja misliti da se ništa ne događa (muškarci su puno doslovniji od žena).

Posvećujte mu pažnju
Dajte mu do znanja da vam je stalo, ali nemojte pretjerivati. Postoji velika razlika između normalnog posvećivanja pažnje i opsesivnog posvećivanja pažnje kada ste zajedno (ili niste). Vi ne biste trebali svijetu dokazivati da ste zajedno – tako zapravo djelujete pomalo patetično.

Nemojte previše zanovijetati
Dati mu do znanja što mislite ili želite – to je u redu, ali nemojte maltretirati i gnjaviti. Time ćete izgubiti njegov interes i poštovanje, a to je ono što definitivno ne želite.

Dajte mu prostora
Kao što i vi želite da on poštuje vaše interese i potrebe, isto želi i on. On ne želi stalno razgovarati o osjećajima, ne želi da ga zivkate 20 puta na dan ili da zabadate svoj nos u njegove privatne stvari koje možda još nije spreman podijeliti s vama. Sve to samo će ga udaljiti od vas.   

Nemojte ga pokušavati promijeniti
Nemojte biti u vezi s nekim koga pod svaku cijenu želite promijeniti. Jer isto to ne biste željeli da on čini vama. On je očito zadovoljan sam sa sobom i očekuje i da vi budete zadovoljni s njim (jer što biste inače radili u vezi s njim).