Uzrok mnogih ozljeda

Mnogima omiljena, ali i najopasnija: Ova poza 'kriva' je za najviše ozljeda tijekom seksa

Od prijeloma penisa do ozljeda grlića maternice, igrice pod plahtama zapravo su mnogo opasnije nego što misliš, a evo koja je poza najopasnija

seks-poza.jpg
Foto: Pexels

Zahvaljujući kamasutri, postoji cijeli niz seksualnih poza koje možeš isprobati, a za neke od njih većina nas nikada nije ni čula. Gotovo svakodnevno saznajemo za neke nove poze, a iako je poželjno s vremena na vrijeme isprobati nešto novo, treba imati na umu da određene poze mogu biti opasne ako ne znaš kako ih pravilno izvesti.


Image
Neobični slučajevi

Svršetak na hitnoj: Ovo su najbizarnije seksualne ozljede za koje smo čuli

Iako se to čini nemoguće, jer seks je tu da nam donese zadovoljstvo, a ne bol, postoje neka istraživanja koja govore da neke seks poze mogu dovesti do raznih ozljeda. Od prijeloma penisa do ozljeda grlića maternice i neželjenog otjecanja genitalija, igrice pod plahtama zapravo su mnogo opasnije nego što misliš - posebno ako ti i tvoj partner ne stanete samo na misionarskoj pozi.

Dvije najopasnije poze

A kada govorimo o seks pozama koje su najopasnije, istraživanja su pokazala da se na prva dva mjesta kriju dvije poze koje su itekako česte i koje većina parova redovito prakticira. Prema istraživanju, poza u kojoj je žena gore, odnosno kaubojka, najopasnija je seks poza koja postoji i odgovorna je za čak polovicu prijeloma penisa koji se dogode u spavaćoj sobi.

Image
Foto: Pexels

Na drugom mjestu nalazi se doggy-style poza, koja stoji iza 29% ozljeda povezanih sa seksom. A kako je to otkriveno? Za svoje istraživanje liječnici i akademici promatrali su pacijente u tri jedinice hitne pomoći sa sumnjom na 'prijelom penisa' tijekom razdoblja od 13 godina. Polovica muškaraca primljenih u bolnicu izjavila je da su čuli pucanje prije nego što su osjetili bol, a neki su također osjetili simptome otekline.


Najviše ozljeda kod muškaraca

"Naše istraživanje podupire činjenicu da je spolni odnos sa ženom koja je gore potencijalno najrizičniji seksualni položaj povezan s prijelomom penisa", zaključili su autori, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Advances in Urology.

"Naša hipoteza je da kada je žena gore, ona obično kontrolira pokret cijelom tjelesnom težinom kada se spušta na penis u erekciji i ne može se odmah zaustaviti kada dođe do krive penetracije koja uzrokuje prijelom penisa. Kada muškarac kontrolira pokret, ima bolje šanse zaustaviti penetraciju ako osjeti bol", istaknuli su autori.

Image
Foto: Pexels

Dakle, ove su poze opasne ponajprije za tvog dragog, no bez obzira na to, uvijek treba biti na oprezu kada je seks u pitanju - jer nitko ne želi završiti na hitnoj.Možda će te zanimati

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Prve reakcije finalista 'Superstara': Neki nisu očekivali prolazak dalje

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Spektakl i suze u studiju 'Superstara': U finale idu Hana, Dino, Toni i Petar!