Play logo

Učinite prvi korak

Učinite prvi korak
Play logo

Koliko je vremena prošlo od kada vam je vani pristupio nepoznati muškarac i započeo razgovor sa vama? Ako vam je dosadilo čekati da vam netko priđe, odvažite se i poduzmite sami taj prvi korak. Nije tako teško kao što se čini. Sve što vam treba je malo samopouzdanja i osmijeh.

Play logo

Za početak će vam biti lakše da se nalazite na terenu gdje se ugodno osjećate i da imate udobnu odjeću koja vam dobro stoji. Ostalo možete izvježbati, poput ubacivanja spontanih komplimenata u rečenicu ili pronalazak zanimljivih tema. Tada samo trebate malo pričekati, nasmijati se i ostaviti da druga strana preuzme inicijativu. Ako se to ne dogodi, ne smijete zaboraviti da je flert igra i treba biti zabavan.

OSMIJEH

Psiholozi i stručnjaci za govor tijela slažu se da najvažnije što možete napraviti da bi izgledali privlačnije i pristupačnije je da se smiješite. Ne treba to biti široki osmijeh od uha do uha, već normalan osmijeh koji poručuje «dobro se zabavljam i sretna sam što sam tu».

Play logo

POGLED

Kad odaberete osobu kojoj ćete prići, promatrajte ga desetak minuta. Promatrajte ga i smiješite se, ali ne odustajte. Nemojte odustati sve dok vas ne primjeti. Kad vas primjeti vrlo vjerojatno će vam uzvratiti osmijeh, a tada krenite u akciju.

GOVOR TIJELA

Play logo

Neka vam govor tijela bude otvoren. Uspostavite kontakt očima, lagano dodirnite ruku osobi kojoj pričate nešto, zabacite glavu unatrag dok se smijete. Izbjegavajte negativan govor tijela, kao što su prekrižene ruke, stresno držanje, gledanje u pod ili žvakanje žvakaće.

PRAVA REČENICA

Prava rečenica pomoći će vam pokrenuti razgovor u pozitivnom smjeru. Treba vam lagana, provokativna rečenica, koja će pomoći probiti led, no i dovoljno suptilna da možete diskretno nastaviti dalje svojim putem, ukoliko dečko nije zainteresiran. Nemojte se bojati neugodne tišine. Ako ne ode, znači da želi pričati sa vama. Samo izdržite 30-tak sekundi začudit će vas rezultati. Ako postoji kemija, razgovor će glatko teći, a ako se to ne desi, zaboravite na njega i krenite dalje.

Play logo

SPASITELJ

Svaki muškarac želi biti spasitelj. Iskorisitite to kad vas u baru ne primjećuje konobar. Priđite muškarcu, naoružana osmijehom i zamolite ga da vam pomogne naručiti piće, jer ćete inače konobara čekati do jutra. Sigurno neće odbiti vašu molbu, a to iskoristite da započnete razgovor.

KOMPLIMENT

Play logo

Dati nepoznatom muškarcu kompliment? Upravo to će učiniti čuda. Ako ste na nekom formalnom skupu, ovo će vam biti vrlo lako; no malo je teže kod neformalnog druženja. Bez obzira na ishod, izgled na licu dečka koji nosi majicu i jeans hlače će vam biti nagrada kad mu priđete, nasmješite se i kažete mu: “Lijepa majica!”

PONAŠAJTE SE KAO DA GA ZNATE OD NEKUD

Izaberite neko mjesto na koje često izlazite i otiđite do najzgodnijeg dečka u prostoriji i recite mu: “Jako si mi poznat. Jesi li možda išao Pravni fakultet?” (ili već nešto slično). Reći će vjerojatno ne, pa ga onda možete pitati za neko drugo mjesto gdje ste išli. Vrlo vjerojatno će i on nabrojati koje od mjesta gdje ste se mogli sresti prije, a to je upravo ono što ste željeli.

Play logo

RECITE NEŠTO O DOGAĐAJU NA KOJEM SE NALAZITE

Ako ste u galeriji recite nešto o izložbi. Ako ste na koncertu, prokomentirajte sviranje benda. Ne morate detaljno iznositi svoja stajališta, samo recite jednostavnu rečenicu sa kratkim pitanjem «Ovi dečki izvrsno sviraju, zar ne?»

BOK!

Ništa nije tako učinkovito kao jednostavan pozdrav. Ako želite prići muškarcu, a nemate pojma što reći, samo recite “Bok!” i prepustite njemu da povede dalje razgovor.

Svatko može svladati nekoliko jednostavnih društvenih vještina koje će privući druge. Počnite sa izgradnjom samopouzdanja. Otkrijte koji tip razgovora vam najviše odgovara za započinjanje konverzacije. I vježbajte flertanje kad god to možete kako bi usavršili tehniku.

(N.B.)

Play logo