Tajne sretnih veza i brakova

Tri rituala koje rade (još uvijek) strastveni parovi

Stručnjak za veze i bračni savjetnik otkrio je tri najvažnija rituala koji održavaju strast živom, čak i u dugim vezama i brakovima

devon-divine-wgbMSh21skA-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Vjenčanja, godišnjice brakova, rođendani i sprovodi su neki od rituala koji nas tjeraju da usporimo i imamo dublja i prosvjetljenija životna iskustva. Ovi rituali nam pomažu da slavimo dobra vremena te da se nosimo s lošim vremenima, ali i iscijelimo od njih.

Image
Tri važna koraka

Što kada se strast ugasi? Moguće ju je vratiti uz ove savjete

U braku su nam također potrebni rituali kako bismo se nosili s dobrim i lošim trenucima i ti rituali će zadržati, kao i povećati strast i živost u intimnom odnosu. To je ono što čini držati se zavjeta tako privlačnim. To je ono što brak čini toliko važnim. Ta predanost jedno drugome, i poštivanje te obveze svaki dan.

Image
Foto: Unsplash

Stručnjak za veze i bračni savjetnik, Todd Creager, tako je na svojoj stranici otkrio rituale koje rade parovi koji su još uvijek strastveni jedno oko drugoga. Prema njemu, svakodnevno ili gotovo svakodnevno izvođenje ovih rituala tajna je kako održati strast živom (čak i u dugim vezama i brakovima).

Prije nego što započnete svoj dan - mazite se u krevetu

Čak i ako imate bebu koja plače; nakon što se pobrinete za bebu, odvojite 30 sekundi do minute (ili više) da se dodirujete, grlite ili mazite. Daj partneru do znanja da dobro radi svoj posao i da si tu za njega da mu pomogneš osloboditi bilo kakav teret.

"Ovakvo započinjanje dana zaista postavlja ton vašeg intimnog odnosa. Nema ništa tako seksi kao što je držanje jedno drugoga u naručju", rekao je savjetnik.

Image
Foto: Pexels

Zastani barem nekoliko puta tijekom radnog dana da pošalješ poruku ili nazoveš partnera kako bi mu dala do znanja da misliš na njega

Možeš biti duhovita, koketna ili jednostavno zainteresirana za ono što se događa u svijetu tvog partnera. Zatim se vrati na posao. Ali uzmi si vremena da mu pokažeš da ćeš uvijek imati vremena za njega, bez obzira na zadatak koji radiš. Daj partneru do znanja koliko ga cijeniš i da primjećuješ sav posao koji radi.

Image
Foto: Unsplash

Svaki dan ili večer vodite 10-minutni razgovor o "osjećajima"

Tijekom ovih 10 minuta fokus je na unutarnjim iskustvima, a ne na popisu obaveza. Ovo nije vrijeme za stvaranje planova. To možeš učiniti u 11. minuti ako baš trebaš. Ovih 10 minuta može se iskoristiti za istraživanje boli koju bilo koja osoba možda proživljava ili ugodnih osjećaja.

"Pomogao sam mnogim parovima da se razviju i posvete ovim ritualima koji su promijenili njihov odnos, čak i parovima koji su godinama ili desetljećima zaglavili u odnosu bez strasti i pokazivanju ljubavi", dodao je savjetnik.

Image
Foto: Unsplash