Totalno hot i korisno: poze koje troše najviše kalorija

Tko kaže da morate trčati, biciklirati ili pivati da biste smršavjeli? To možete učiniti i što češćim "druženjem" sa svojim dragim

Totalno hot i korisno: poze koje troše najviše kalorija

Nemate vremena za odlazak u fitness centar? Ne možete se natjerati na trčanje po kvartu? A što kada bismo vam rekli da istovremeno možete uživati i trošiti kalorije? Da, da... Seks vam pomaže sagorjeti kalorije, a više seksa će značiti i bolju vezu s partnerom. U prosjeku izgubimo oko 200 kalorija za sat vremena seksa (klasika, dok se ne trudimo previše), no ta se brojka može i udvostručili u pravim pozama. Zato svoje fizičke aktivnosti ostavite za kasnije sate (ili ranije kako god vam više paše) i isprobajte ove poze koje vam treniraju mišiće i troše najviše kalorija.

Misionarska magija

shimmer fallback


Ispada da jedna od najčešćih poza može biti odlična vježba – i ne samo za njega već i za vas, posebice ako vam je u cilju zatezanje mišića trbuha. Zato, drage naše dame, kad on upre u vas podignite malo svoje bokove, stegnite trbušne mišiće i mišiće stražnjice te se uključite u ritam njegovih pokreta. Možete i kružiti bokovima te tako još više aktivirati mišiće trbuha i stražnjice, kao i istovremeno raditi Kegelove vježbe. Nakon samo par minuta osjećat ćete se kao da ste napravili 100 trbušnjaka. A i potrošit ćete oko 150 kalorija za pola sata.


Obgrljeni

shimmer fallback


Ova poza je odlična za zatezanje i oblikovanje bedara i stražnjice, a i istovremeno je vrlo intimna. Legnite na leđa, možete staviti jastuk ispod stražnjice za bolji kut ulaska, dok on kleči između vaših nogu. Obgrlite ga nogama, zategnite mišiće stražnjice, bedara i trbuha te se pomičite bokovima, prvo prema njemu a zatim i u suprotnom smjeru dok izlazi iz vas. Ova poza, u kojoj se troši 180 kalorija u pola sata,  odlična je za duboku penetraciju i točno pogađanje G-točke.


Kaubojska kalistenika

shimmer fallback


Umjesto obične poze kaubojke (gdje klečite nad njim), učinite pozu malo zanimljivijom - i boljom vježbom za sagorijevanje kalorija.  Umjesto klečanja čučnite na njega – sve ostalo je isto. Ovom vježbom ćete dobro istrenirati stražnjicu, bokove i bedra, a povišeni otkucaji srca pomoći će sagorjeti više masnih naslaga i kalorija – do 230 u 30 minuta.


Plug

shimmer fallback


Ovo je poza za ruke, leđa i trbušnjake – pa pogledajte je samo. Krenite iz položaja gdje ležite trbuhom na krevetu, a bokovi su vam na rubu. On neka vam uhvati noge, a vi se oslanjajte na dlanove ili laktove. Održavajte ravnotežu zategnutih mišića i uživajte u dubokoj penetraciji. A istovremeno ćete potrošiti i do 200 kalorija za pola sata.


Svijeća

shimmer fallback


Ako istovremeno želite ludo dobar orgazam i sagorjeti kalorije – ovo je poza za vas! Legnite na leđa i podignite noge, podignite i zategnite stražnjicu i bedra najviše što možete  i podržavajte donji dio leđa rukama. Kad on klekne pred vas i stvari vaše ispružene noge na svoja ramena, pa... znate što dalje slijedi. Za više potpore uhvatite se za njegova bedra. Ovom pozom sagorjet ćete preko 200 kalorija u pola sata, a i istovremeno dobro istrenirati stražnjicu, trbušnjake, leđa, ruke i noge.


Laptop

shimmer fallback


još jedna poza u kojoj vi preuzimate inicijativu. On sjedi na udobnoj stolici, fotelji ili kauču, s jastukom ispod koljena kako bi bila podignuta. Vi sjednete na njega, podignete noge i oslonite gležnjeve preko njegovih ramena. On vam pomaže pridržavajući vas za bokove i leđa. Vi određujete ritam i ljuljanje, lagano se odgurujući za naslon stolice ili fotelje. Ovo je još jedna vježba koja će dobro istrenirati vaše cijelo tijelo, a i sagorjeti 180 kalorija za pola sata.


Posjetitelj

shimmer fallback


Kad stojite uspravno, pokušavate održati atmosferu i istovremeno žestoko voditelj ljubav, onda znate da ćete se izmučiti nešto više nego ležeći. Što se tiče položaja nogu, to je na vama - hoće li vam obje biti na tlu (onda će penetracija biti pomalo nezgodna i plitka, pa bi bilo dobro da je on ponešto obdareniji), jedna u zraku ili će vas podignuti (naravno uz vašu pomoć, pridržavajući se za nešto). U sva tri slučaja pred vama je poza koja troši dosta kalorija (preko 200 za pola sata) i, ovisno o položaju, trenira mišiće vaše stražnjice, nogu, bedara, ruku, leđa i trbuha.

Izvor: sofeminine.co.uk

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.