Tantrički seks za početnike: Trikovi za postizanje nezaboravnog seksualnog iskustva

Vodič za početnike

Tantrički seks za početnike: Trikovi za postizanje nezaboravnog seksualnog iskustva

Tantra je drevna praksa koja potječe iz Indije i starija je od 6000 godina. Sama riječ tantra u prijevodu znači tkanje i širenje energije. Riječ je o sporom seksu koji povećava intimnost i stvara povezanost uma i tijela koji mogu dovesti do snažnih orgazama.

Prema tantri, cilj seksa nije samo postizanje vrhunca, već duboko povezivanje između partnera. Tantra nas uči kako seksualnu energiju iskoristiti u svim drugim područjima života, a tantrički seks osnažuje seksualnu energiju i pomaže nam da njome upravljamo.

Tantrički seks u principu može prakticirati svatko tko je zainteresiran za oživljavanje, produbljivanje i poboljšavanje svog seksualnog života i pronalaženje nove dubine svoje ljubavi. Redovno prakticiranje tantričkog seksa omogućava postizanje maksimalnog fizičkog i duhovnog zadovoljstva.

Ako si tek početnik kad je riječ o tantričkom seksu, imamo za tebe nekoliko odličnih savjeta koji će ti pomoći da zakoračiš u svijet tantre i da se bolje upoznaš sa tom drevnom disciplinom.

Pripremi spavaću sobu

Kod tantričkog seksa sve se svodi na iskustvo pa vrlo važnu ulogu igra i sam ambijent. S obzirom na to, spavaća soba mora izgledati romantično. Pusti laganu glazbu, navuci zavjese, upali svijeće i učini sve ostalo što je potrebno da bi se kreirala romantična atmosfera.  


shimmer fallback

Isprobaj tantričke vježbe disanja

Ono što je vrlo bitno kod tantričkih sesija je disanje. Disanje treba biti ujednačeno i usklađeno s partnerom pa ako ste novi u ovome onda biste najprije trebali isprobati vježbe disanja. Lezi s partnerom, s odjećom ili bez nje. Sjednite jedan nasuprot drugome, gledajte se u oči i lagano dišite. Nastoj uskladiti dah s partnerovim i pokušajte postići harmoniju te se povezati na jednoj dubljoj razini.Lezi s partnerom u 'žlica pozu'

Da biste se 'doveli u raspoloženje', lezi s partnerom u pozu žlice i držite se za ruke te ostanite u tom položaju nekoliko minuta. Pokušajte sinkronizirati svoje disanje. Kako otkrivaju stručnjaci, ovaj položaj usklađuje čakre te omogućava prijenos, razmjenu i cirkulaciju energije između partnera.  shimmer fallback

Sve se mora odvijati vrlo sporo

Tantra nas uči kako da budemo fokusirani na trenutak pa bi se vođenje ljubavi trebalo odvijati vrlo sporo. Svaki pokret i dodir neka budu što laganiji. To će ti pomoći da budeš svjesnija trenutka, ali možda i otkriješ neke nove dijelove svog partnera kojih prije nisi bila svjesna.  


shimmer fallback

Fokusiraj se na doživljaje

S obzirom na to da je bitno iskustvo, kod tantričkog seksa treba biti svjestan svakog dodira. Vrlo su bitni oni dijelovi tijela poznatiji kao erogene zone pa se fokusirajte na njih. Primjerice, ženske bradavice imaju na stotine živčanih završetaka. Osim toga, grudi se spajaju s srčanom čakrom, omogućavajući ti da iskusiš dublje emocije i zadovoljstvo.


shimmer fallback

Mijenjajte poze tijekom seksa

Cilj seksa ne bi trebao biti orgazam, već cijeli taj proces povezivanja partnera i razmjena njihovih energija. Da bi taj proces potrajao što dulje te da bi iskustvo bilo bogatije, prilikom vođenja ljubavi je važno mijenjati poze te pronaći one u kojima se oba partnera osjećaju ugodno.Gledaj partnera u oči

Osim usklađenog disanja, kod tantričkog je seksa vrlo bitan i kontakt očima između partnera. Tantrički seks omogućava da 'ja' i 'ti' postanemo 'mi', kažu stručnjaci, a da bi se to ostvarilo važno je tu i tamo kod seksa pogledati partnera u oči.

shimmer fallback

Često dodiruj partnera

Da bi se osvijestila i potaknula razmjena seksualne energije, važno je neprestano biti povezan s partnerom i to ne samo tijekom seksa. Dodiruj partnera tijekom dana u usputnim situacijama. Pokaži mu da ti je stalo do njega, zagrli ga, poljubi ga ili se samo čvrsto stisni uz njega. Takvi mali dodiri i znakovi ljubavi omogućiti će vam da se povežete i da ostvarite intimniji odnos.


shimmer fallback

Budi strpljiva

Imaj na umu da se tantra ne može naučiti preko noći stoga je vrlo važno biti strpljiv. Kod tantre treba naučiti uživati u samom procesu. U početku vam će možda biti smiješno ili čudno ili vam ove navedene taktike neće uspijevati, no važno je biti uporan i imati strpljenja. S redovnim prakticiranjem tantre, s vremenom ćete savladati sve prepreke i povezati se jedno s drugim na jednoj posve novoj i mnogo dubljoj razini.


shimmer fallback


Foto: Unsplash

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.