Žensko tijelo

Tajne ženskog orgazma: Znaš li da traje dvadeset sekundi?

Ženski orgazam pravi je misterij za muškarce, ali ponekad i za žene. Zato pročitaj zanimljive činjenice, a ne radi se o novim pozama ili igračkama

beautiful-2150881_1920.jpg
Foto: Pixabay

Puno se piše o ženskom orgazmu, u intimnim odnosima ovo je dio misterija jer žene ne mogu uvijek tako lako dostići vrhunac. Što je žena opuštenija sa svojim partnerom više će uživati, ali i lakše postići orgazam.

Image
Uživanje u dvoje

Strahovi i seks: Zbog čega neke žene ne mogu uživati u intimnim odnosima?

Ipak dobro je znati neke dodatne činjenice o ženskom tijelu. Postoji li slavna G-točka? Koliko traje orgazam i kako pojačati intenzitet? Postoji puni mitova koje smo usvojili zbog filmova i knjiga, a istina je nekad potpuno drukčija. U nastavku saznaj neke zanimljive fakte o orgazmu i možda igra u krevetu postane uzbudljivija.

Žene lakše dožive orgazam sa dugogodišnjim partnerom

Žena će vjerojatnije postići orgazam ako ima odnose sa stalnim partnerom nego samo povremene izlete, pokazala je studija objavljena u časopisu American Sociological Review. "Nove veze mogu biti očaravajuće, ali to ne znači da će uvijek pretvoriti u uzbuđenje", objašnjava seksualna terapeutkinja Madeleine Castellanos. Veća je mogućnost pojave tjeskobe kada si s osobom koju ne poznaješ. "S dugogodišnjim partnerom puno se lakše opustiti i iskreno izraziti svoje potrebe", objašnjava dr. Castellanos.

Ne postoji G-točka

Istraživanje objavljeno 2014. u Clinical Anatomy podržalo je ono što stručnjaci godinama govore: za većinu žena epicentar orgazma je klitoris, a ne vagina ili misteriozna G-točka. Da biste pojačali užitak, partner ne treba krenuti s jakim pritiskom na klitoris, savjetuje dr. Castellanosa. Uz pomoć lubrikanta na bazi silikona može lagano dodirivati i pronaći koji dio klitorisa najbolje reagira, a zatim polako povećavati pritisak.

shimmer fallback

Sve počinje od glave

"Za žene seks počinje u glavi", kaže liječnica Kecia Gaither. To je možda razlog zašto su negativne misli tijekom seksa povezane s poteškoćama u postizanju orgazma, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Sexologies. "Mnoge žene smatraju da se u automobilu mogu lakše uzbuditi nego u svojoj spavaćoj sobi", kaže dr. Castellanos. "To je zato što automobil nema iste okidače stresa kao spavaća soba - plus ima erotski naboj tabua", kaže dalje. Dr. Castellanos predlaže da krevet bude isključivo za spavanje i seks, a ne posao ili neke druge stvari.

Prosječan orgazam traje 20 sekundi

Tijekom tih 20 sekundi mišići maternice, rodnice, anusa i zdjelice ritmički se stišću otprilike svakih 0,08 sekundi. Budući da je snaga orgazma vezana za snagu zdjelice moguće je povećati intenzitet orgazma vježbanjem tih mišića. Kegelove vježbe mogu povećati intenzitet jer ojačavaju mišiće tog područja, ali ih je važno raditi ispravno.

shimmer fallback

Orgazam može zamijeniti tablete protiv bolova

Kada žena postigne orgazam, njezino tijelo oslobađa oksitocin, hormon zbog kojeg se osjeća dobro i opušteno. Prema istraživačima sa Sveučilišta Rutgers ovaj osjećaj može privremeno ublažiti bol, od glavobolje i predmenstrualnih grčeva do artritisa.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.