Vodič za početnike

'Stojeće tačke' - sve što trebaš znati o seks pozi za najhrabrije

Možda je potrebno malo vježbe i prakse, ali jednom kada usavršite 'stojeće tačke' - više se nikad nećete htjeti vratiti klasičnim seks pozama

pexels-gabriel-bastelli-1759823.jpg
Foto: Pexels

Stojeće tačke. Ne, nema nikakve veze s vrtom, već je u pitanju uzbudljiva seks poza. Da, zahtijeva popriličnu spretnost, ali, uz malu dozu trbušno lumbalne regije snage iliti core snage - i ova poza lako se može uključiti u seksualnu svakodnevicu.

Image
Jednostavne, a efektne

Za seks koji se pamti: Tantričke poze koje jamče užitak

Položaj tački omogućuje ulazak sa stražnje strane, a u ovom položaju, partner koji daje stoji držeći noge partnera primatelja. Partner koji prima obično je na podu, koristeći svoje ruke za ravnotežu u položaju nalik plank vježbi. Kao što si mogla pretpostaviti, ova poza je dobila ime po tome što je položaj oba partnera nalik na osobu koja gura tačke. Osoba s rukama na tlu izgleda kao tačke, dok osoba koja stoji izgleda kao da gura tačke i otud naziv - stojeće tačke.

Image
Foto: Profimedia

Je li ova seks poza tako teška kao što zvuči, koje prednosti omogućuje i kako je provesti u djelo - saznaj u nastavku.

Je li tako teška kao što zvuči?

Nećemo lagati - potrebno je malo vježbe i prakse da se dobije pravi kut. A za partnera primatelja potrebno je puno trbušne snage, snage ruku i volje.

Možda je primamljivo potonuti u pod kada tvoj partner krene, ali to je najbrži način da istog trenutka zaustaviš svoje zadovoljstvo. Ako si ljubiteljica stražnjih seks poza poput doggy stila i već se prilično ugodno osjećaš radeći druge slične poze, možda ćeš otkriti da je ova poza lakša nego što zvuči i izgleda.

Kao i drugi oblici stražnje penetracije, ovaj položaj je popularan kao tehnika za heteroseksualni seks, iako ga u njemu uz manje izmjene mogu uživati i istospolni parovi, a možeš čak i promijeniti ulaznu točku, dopuštajući bilo kojem partneru da eksperimentira s dubokom analnom penetracijom.

Image

Koje su prednosti ove seks poze?

Ova svestrana poza se odnosi na one teško dostupne erogene zone. Ako ti je teško doživjeti orgazam samo od vaginalne penetracije, što je inače normalno, ova poza bi te mogla upoznati s nekoliko točaka zadovoljstva koje pružaju prijeko potreban poticaj.

Djelomično zbog svoje duboke penetracije, ova poza nudi puno bolji pristup nedostižnoj G točki. Iako je G točka udaljena samo 7 cm od vaginalnog otvora, misionarski i drugi položaji prednji položaji često nemaju elevaciju i kut koji su potrebni za onaj stvarni i duboki zaron.

Također donosi prednosti za A točku. Službeno poznato kao prednji frontalni korteks, A točka nalazi se bliže cerviksu. Kada se samo masira, poznato je da izaziva snažnu vaginalnu ejakulaciju. S druge strane, položaj također može ponuditi jednostavniji pristup analnom orgazmu.

Image

Kako ovu seks pozu provesti u djelo?

Da bi se zauzela ova poza, partner koji daje trebao bi ostati stajati s blago rastavljenim nogama i blago savijenim koljenima. Partner koji prima bi se tada trebao sagnuti i staviti ruke na tlo, krevet ili bilo koju podupirnu točku kao da je u plank vježbi.

Možda će ti biti od pomoći krenuti na sve četiri i kroz sklekove doći do položaja. Partner koji daje tada može podići noge partnera primatelja i nježno ih voditi sa svake strane struka. Ovdje postoji nekoliko opcija:

Partner koji stoji može se držati za noge donjeg partnera - obično do sredine bedra - ili pomaknuti svoj stisak na struk donjeg partnera. Od tamo, donji partner može u potpunosti obaviti svoje noge oko struka partnera za bolje prianjanje - ili ostaviti svoje noge ispružene kako bi se uveo novi kut.

Ova varijacija najbolje funkcionira kada je donji partner u stanju potpuno omotati noge oko stojećeg partnera umjesto da ih ostavi ispruženima. Nakon što ste u poziciji, partner koji daje može polako ući u partnera primatelja i početi 'gurati'.

Image