Play logo
Ljubav na prvi pogled

Što muškarci vole? Pet stvari koje će ih oboriti s nogu

Često se misli da muškarci na ženama prvo primijete grudi, no istina je malo drugačija. Evo što muškarci vole kod žena

profimedia-0558275227.jpeg
Foto: www.profimedia.hr
Play logo

Muškarci i žene često vode različite rasprave što im je najprivlačnije ili što prvo primijete kod suprotnog spola. Pripadnice ljepšeg spola često će reći da prvo primijete osmijeh i oči, ali pitanje je koliko su iskrene. Tako se često misli da muškarce privlače samo grudi i da je to jedino što ih zanima.

Play logo

No, istraživači su se bavili i ovim pitanjem pa su radili zanimljiva istraživanja i došli do odgovora na vječno pitanje u muško-ženskim odnosima. Što muškarci prvo primijete na ženama? U nastavku otkrij što je zanimljivo muškarcima kod prvog susreta i hoćeš li se iznenaditi kada saznaš što muškarci vole kod žena?

Kosa

Kompanija Pantene provela je zanimljivo istraživanje o muškarcima te otkrila da im je kosa kod žena vrlo bitna. Otkrili su da će 74% muškaraca primijetiti ženu zbog kose, a 44% njih je otkrilo da prvo na ženi primijete kosu. Jesi li iznenađena? Istraživanje je pokazalo da je vjerojatnije da će se muškarac prije obratiti ženi u klubu ili kafiću ako ima sjajnu kosu nego dekolte.

Odjeća

Ovo je vrlo zanimljivo jer većina ljudi bi rekla da će se možda na drugom mjestu naći osmijeh ili možda oči. No, isto gore navedeno istraživanje kaže da muškarci prvo primijete odjeću (26%), a zatim noge (25%), dok šminku na ženama prvo primjećuje samo četiri posto muškarca.

Play logo

Smijeh

Muškarci vole žene koje se smiju, pokazalo je istraživanje stranice Match.com u kojem je čak 88 posto muškaraca reklo da ih smijeh osvojio na prvom spoju.

Ako žena još ima crveni ruž cijela stvar ide na punu višu razinu, pokazuje istraživanje Sveučilišta u Manchesteru. Oni su u svom istraživanju pratili pokrete muškaraca i žena kod upoznavanja, a od prvih deset sekundi muškarci su čak pet proveli gledajući u ženine usne. Ako je imala ruž taj se broj povećao, kod ružičastog ruža na 6.7 sekundi, dok su u žene koje imaju crveni ruž muškarci gledali čak 7.3 sekunde.

Osobna higijena

Najveće negativne stvari na prvom spoju su neugodan zadah, neugodan miris tijela i prljavi nokti, pokazala je anketa stranice Match.com u kojoj je sudjelovalo 35 tisuća ispitanika. Znači, ako želimo doći do drugog sastanaka svi bismo trebali pripaziti na ove stvari, ali i bez obzira na to osobna higijena je važna.

Play logo

Oči

Jedino istraživanje tvrtke Murine u kojem je sudjelovalo tisuću muškaraca pokazalo je da 70% muškaraca gleda u oči žene kada želi stvoriti prvi dojam. Nakon toga su slijedili osmijeh i grudi. Zanimljivo, zar ne?

Play logo