Zanimljive činjenice

Intimni odnosi za vrijeme mjesečnice: Pet prednosti za tijelo i um

Iako mnoge žene odbijaju seks tijekom menstruacije ipak ima mnogo dobrobiti, a ovo su neke od njih

BeFunky-collage (11).jpg
Foto: Unsplash

Svaka žena ima svoje mišljenje o seksu tijekom mjesečnice. Hoće li se upustiti u seksualnu zabavu ovisi o tome koliko joj je um otvoren i koliko joj je ugodno. Možda ovaj oblik seksa nije za svaku ženu odnosno par, ali svakako postoje zdravstvene prednosti seksa tijekom menstruacije. Možda će ti ove činjenice pomoći da probaš seks za vrijeme mjesečnice ili shvatiš zašto se tako dobro osjećaš u tom dijelu mjeseca.

Image
Za maksimalni užitak

Najbolje 'lijene' poze za one dane kada vam je vrhunc jedini cilj

Seks za vrijeme mjesečnice može ti pomoći da imaš puno slabije grčeve i druge bolove, ali može smanjiiti i trajanje mjesečnice. Seks tijekom mjesečnice je možda malo neuredan, ali i to je moguće pažljivo odraditi. Zanimljive činjenice o intimnim odnosima tijekom menstruacije možeš pročitati u nastavku, a možda ti pomognu za promijeniš mišljenje.

Ublažava menstrualne grčeve

Ako osjećaš jako grčeve tijekom mjesečnice onda bi ti seks mogao pomoći i olakšati bolove. Mnogim ženama je vrlo teško zamisliti želju za seksom dok pate zbog bolova, ali seks pomaže tijelu da se opusti fizički i mentalno. Zapravo orgazam ublažava bolove, a do njega se može stići na različite načine.

Image
Foto: Unsplash

Kraće trajanje menstruacija

Zvuči predobro da bi bilo istinito!? Ali prema ABC News, kontrakcije mišića zbog orgazma pomažu da se menstrualna krv brže izbaci iz tijela. Uz potpuno zadovoljstvo menstruacija će kraće trajati, piše Romper.

Image
Foto: Unsplash

Smanjuje stres

Normalno je da žene osjećaju stres tijekom mjesečnice, osobito ako osjećaju bol tih dana. Srećom, seks može ublažiti osjetljivost tijela na stres i odmaknuti misli od boli i nezadovoljstva.

Image
Foto: Unsplash

Pojačana seksualna želja

Ponekad žene tijekom mjesečnice osjećaju pojačanu seksualnu želju, a sve zbog fluktuacije hormona. Sigurno mnoge žene znaju da im je libido povećan tijekom ovog period u mjesecu pa bi trebale to provjeriti u praksi.

Image
Foto: Unsplash

Moguće je zatrudnjeti tijekom seksa

Da, važno je obratiti pažnju i na ovu činjenicu. Vjerojatnost od trudnoće povećana je posebno kod žena koje imaju kraće menstrualne cikluse (od 21 do 24 dan), a seks se događa na kraju menstruacije. Spermiji mogu ostati u vagini do pet dana, tako da je trudnoća moguća i važno je nastaviti koristiti kontracepciju.

Image
Foto: Unsplash